L’Agència de Residus de Catalunya ha anunciat la concessió de diversos ajuts a ens locals per al foment de la recollida selectiva i, especialment, el tractament de les restes orgàniques. En les partides previstes per a l’Alt Pirineu n’hi ha dues que s’han concedit a la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, per un valor total de més de 80.000 euros.

Concretament, l’ARC ha aprovat un ajut de 51.318 euros per a millores de l’ens que gestiona els residus al nord de l’Alt Urgell i un altre de 30.000 euros per al foment de la “bioeconomia” a la comarca.

L’apartat dedicat a l’Alt Pirineu també inclou un total de prop de 20.000 euros per al Consell Comarcal del Pallars Sobirà i uns 13.600 euros per al Pallars Jussà, principalment per a tasques de diagnosi. Finalment, s’ha previst una subvenció de 1.000 euros per a l’Ajuntament de Meranges, a la Cerdanya.

En total, l’ACR preveu donar enguany subvencions per valor de 2 milions d’euros, a ens locals i empreses d’arreu de Catalunya, per fomentar la separació de les deixalles orgàniques. El paquet d’ajuts inclou 54 ens locals i diverses grans empreses. La partida també va destinada a fer “el diagnòstic de l’estat de la recollida, la realització de plans d’actuació i el foment de l’autocompostatge com a via de gestió exclusiva”. Les subvencions provenen del retorn dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals. El servei de recollida de l’orgànica el presten actualment 783 municipis catalans, 180 dels quals actualment ja ho fan a través del sistema porta a porta. Entre aquests últims hi ha les comarques veïnes del Pallars Sobirà i del Berguedà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada