L’Agència de Protecció de Dades engega una campanya dirigida als funcionaris

L’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) ha engegat una nova campanya dirigida especialment als funcionaris. Amb l’eslògan Dades, ni piu. Que no se t’escapin, pretén recordar als treballadors de l’Administració la importància de la informació personal i dotar-los d’un manual per saber com tractar les dades en els casos més freqüents. Tal com explica el cap de l’APDA, Joan Crespo, aquesta campanya s’impulsa amb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Protecció de Dades, que se celebra a 43 països diferents.

Aquest dissabte se celebra el Dia Europeu de la Protecció de Dades, i amb aquest motiu l’Agència Andorrana de Protecció de Dades impulsa una nova campanya per recordar als ciutadans els seus drets. En aquesta ocasió, a més, l’APDA es dirigeix especialment als treballadors de l’Administració pública, ja que ‘són els que tracten d’una manera més freqüent amb dades personals’.

El cap de l’APDA, Joan Crespo, ha indicat que altres campanyes han estat enfocades cap a la salut o la seguretat a la xarxa, i que en aquesta ocasió han triat el col·lectiu dels funcionaris perquè es troben amb molts dubtes relacionats amb les dades personals. Alguns exemples que ha posat Crespo són els relacionats amb la regulació específica de les dades del cens, a qui es poden facilitar, ens quins casos i quina informació específica.

Per poder solucionar els dubtes més freqüents amb què es troben els treballadors, l’APDA ha editat mil exemplars del Manual de Bones Pràctiques per a Funcionaris i Cossos Especials, que s’ha elaborat a partir de les consultes que ha anat rebent l’agència, i que pretén respondre a les qüestions més habituals de manera fàcil. L’eslògan que s’ha triat per a la campanya és Dades, ni piu. Que no se t’escapin, per recordar la importància d’aquest dret i de la informació personal.

D’altra banda, el cap de l’APDA ha indicat que a nivell internacional, aquest mateix dimecres es va presentar l’actualització de la directiva que obligarà a les empreses, concretament de xarxes socials, a donar més informació als ciutadans sobre el tractament de la informació. A més, aquesta introdueix el dret a l’oblit, que és el que permet que tots els ciutadans puguin eliminar les seves dades d’Internet.

3 comentaris

  1. Insisteixo, possiblement sigui un dels homes més treballadors del pais

  2. Un altre xupant de la mamella. Peró el braguer s´ha aixugat.

  3. veieu aquí uns dels homes més treballadors del pais.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.