L’aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell ha registrat prop de 6.300 vols des que es va tornar a posar en funcionament, el 4 de juny del 2010. Concretament, s’hi han realitzat 6.288 operacions fins al maig d’aquest any. L’aeroport havia estat en mans privades i va tancar les seves portes el 1984.

Des que es va reobrir, després de renovar les instal·lacions, s’ha anat incrementant la seva activitat. Tot i això, proporcionalment, enguany es detecta un descens. Així, el 2010, hi va haver 1.479 vols; el 2011, 1.940; el 2012 van ser 2.181; i fins al maig del 2013 n’hi ha hagut 688.

La previsió que l’aeroport aculli vols comercials de petit format ha implicat l’adequació de diferents elements del camp de vols i d’altres espais amb un impacte directe en l’operativa. Aquest 2012, s’han dut a terme els treballs de reemplaçament i adequació del tancament perimetral i la millora del paviment de pista adequant-se la seva senyalització, tant vertical com horitzontal.

Una seixantena d’avions i més de cent persones van commemorar l’aniversari de la reobertura dissabte passat, convocats per Aeroports de Catalunya i la Federació Aèria Catalana.

Aeroports de Catalunya treballa seguint les directrius de la Taula Estratègica, constituïda a l’abril del 2011, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la infraestructura. A la Taula hi són representats membres de la Generalitat de Catalunya així com les autoritats territorials i empresarials de la comarca i dels municipis afectats i representants del govern d’Andorra.