cinca-alcobeEl ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha avançat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimecres que l’aeroport no tindrà un sistema instrumental d’aproximació per GPS aquest hivern. El responsable d’infraestructures ha assegurat, no obstant això, que hi ha la possibilitat de fer ús d’una tecnologia alternativa que ha de permetre el vol instrumental. Aquesta solució ja ha estat comunicada a Viatges Regina, l’operador alturgellenc que va inaugurar l’aeroport aquest estiu i que es va interessar per la possibilitat de programar vols a l’hivern, sempre que es modernitzés la tecnologia de vol a l’aeroport. Alcobé ha explicat, en aquest sentit, que “hem de veure si és possible tancar algun tipus de vol regular aquest hivern; el GPS serà complicat, però hi ha alternatives”. El ministre ha fixat en el 2016 la data d’instal·lació del sistema per GPS, per la qual cosa “Espanya ja ha confirmat la voluntat d’anar en aquesta direcció i s’han iniciat els procediments per poder-ho aconseguir”.

De cara a aquest hivern serà molt complicat tenir vols instrumentals, perquè els procediments per poder-ho aconseguir requereixen cert temps de preparació i de convalidació” ha explicat el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, aquest dimecres. Alcobé ha detallat, no obstant, que “això no vol dir que no hi hagi cap avenç per a aquesta temporada d’hivern, perquè hi ha tecnologies equivalents que poden arribar a millorar la seguretat en l’enlairament i l’aterratge d’avions”.

D’aquesta manera el ministre ha reconegut que serà molt difícil aconseguir sistemes instrumentals avançats per GPS per a aquesta temporada, una tecnologia que reclamava l’operador Viatges Regina, de la Seu d’Urgell, per valorar la implantació d’un vol regular a l’aeroport aquest hivern. Aquest sistema per GPS no estarà instal·lat, doncs, fins al 2016, tot i que Alcobé ha garantit la voluntat del govern espanyol d’anar “en aquesta direcció” i ha assegurat que ja “s’han iniciat els procediments per poder-ho aconseguir”.

“El GPS era complicat per a aquest hivern, però hi ha tecnologies alternatives”, ha afegit Alcobé. El ministre ha insistit que les alternatives no són equivalents –tot i que no les ha detallades– però han de permetre que es pugui “tancar algun tipus de vol regular aquest hivern”. Alcobé s’ha mostrat convençut que l’alternativa suposarà igualment una millora per als aterratges i enlairaments des de l’aeroport Andorra-la Seu.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada