La Generalitat de Catalunya presentarà en breu un projecte de licitació per ampliar la plataforma de l’aeroport Lleida-Alguaire en el qual invertirà dos milions d’euros i amb el qual preveu captar entre vuit i deu milions euros. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha avançat la previsió d’inversió a l’aeroport aquest divendres durant la seva intervenció en la Cambra de Comerç de Lleida en una jornada del Cercle d’Infraestructures juntament amb el seu president, Pere Macias, i el president de la Cambra, Joan Simó.

“Aviat llançarem un projecte de licitació de la plataforma, tenim prevista una inversió pública d’uns dos milions d’euros de manera immediata i tenim previst que hi hagi una inversió privada molt important associada en aquesta ampliació de la qual no podem donar noms fins que no estigui completament tancada”, ha afirmat. Segons ha detallat, “una part de la inversió va lligada a l’ampliació de la plataforma i el conjunt inclou diversos projectes empresarials que estan en diferents nivells de maduració”.

En aquest sentit, ha concretat que “aquests vuit o deu milions d’inversió privada es distribuiran en diversos anys, com a mínim en dos o tres, i amb tota seguretat amb aportacions de diferents empreses”. Gavín ha remarcat que s’amplia la plataforma perquè ja hi ha moments en què hi ha una “utilització màxima, de saturació” i ha recordat que hi ha avions portuguesos amb base a l’aeroport, avions per a reparació i manteniment de peces, escoles de formació de pilots, turoperadors i vols ordinaris a Palma, Maó i Eivissa.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha dit que fa uns deu anys que es va construir l’aeroport de Lleida i durant molt temps va aixecar unes expectatives que no es van complir amb el temps, encara que ara, amb un canvi d’estratègia i un model de gestió flexible que s’adapta a les necessitats de les diferents empreses, s’ha assolit que sigui la plataforma industrial aeronàutica de Catalunya. “Hem assolit que sigui l’aeroport de referència per al futur d’aquest sector i una realitat econòmica que avui genera més de cent ocupacions directes, més de 250 indirectes, que tenim ja unes 25 empreses instal·lades”, ha remarcat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada