aeroportLa  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé; el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp; el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i Guillem Santacreu, assessor en matèria aeronàutica, s’han reunit aquesta tarda amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. A la reunió s’ha reiterat la necessitat d’una estratègia conjunta per impulsar les primeres operacions comercials el 201Aquest divendres s’han reunit membres del Govern d’Andorra i de la Generalitat de Catalunya per valorar la cooperació en matèria de transports i medi ambient, i concretar noves accions de cara al futur. Els representants reunits han acordat el disseny d’una estratègia conjunta per a l’aeroport d’Andorra-La Seu amb l’objectiu que al llarg del 2017 hi hagi les primeres operacions comercials. També s’ha contemplat la possibilitat de col·laboració en matèria de tractament i trasllat de residus. En total s’han registrat 2.119 operacions, una xifra similar al global assolit tot l’any passat.

A a reunió, també hi ha participat el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. Ambdós governs han fet un balanç positiu del trànsit aeri de l’aeroport aquest 2016. Així, enguany s’hi han registrat 2.119 operacions a data 31 d’agost, la qual cosa suposa un increment del 62% respecte de l’any anterior. D’aquesta manera es tanca el mes d’agost superant la xifra d’operacions global del 2015, per davant d’aeroports com el de Lleó, Burgos, Badajoz, Ceuta o Algeciras, entre altres.

Ampliació d’instal·lacions i serveis

Les instal·lacions són base de quatre empreses: HelitransPyrinees (treballs aeris amb helicòpters), TSA (serveis d’aerotaxi), PFC (handling i formació de pilots i personal de cabina) i La Plana (formació de pilots d’ultralleugers). A més es treballa amb companyies com Neilson per tal d’ampliar les destinacions i serveis en aquestes instal·lacions a partir d’aquest hivern.

El gener de 2015, l’aeroport d’Andorra-La Seu va iniciar una nova etapa amb l’obertura de les activitats comercials en les seves instal·lacions, fins llavors dedicades exclusivament a usos privats. Per fer-ho possible, el Govern de la Generalitat i el d’Andorra van signar un acord de col·laboració per treballar en la gestió i cerca de vols turístics, de passatgers, mercaderies, correus o aerotaxis per aquesta infraestructura.

(Text i foto: Ana )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada