aeroport-tsaL’Aeroport Andorra-La Seu oferirà un nou servei d’aerotaxi per a desplaçaments a la demanda des del Pirineu. La proposta l’ha presentat aquest dimarts l’empresa TSA (‘el Teu Soci Aeri’), impulsada íntegrament des d’Andorra per pilots privats del Principat.

TSA començarà a operar amb una aeronau privada amb capacitat per a vuit passatgers. La companyia ja disposa des del mes de gener passat de tots els permisos per operar. El director de l’empresa, Manel Campos, ha assegurat que amb aquest avió reactor poden oferir un servei semblant al de les grans companyies pel que fa a alçada i a velocitat de vol (fins a 43.000 peus i més de 750 km/h), però totalment adaptat al client. És a dir, concertant prèviament l’hora de sortida i l’aeroport de destí.

Per això, l’aerotaxi s’adreça especialment a viatges de negocis des del Pirineu o bé amb destí al Pirineu. Tot i això, Campos ha afirmat que és un servei que pot ser útil per a qualsevol altra necessitat, ja sigui per a desplaçaments urgents o bé per turisme, i que poden oferir preus competitius respecte de grans companyies, sempre que omplin totes les places. En tot cas, el preu final depèn de variables com ara les taxes de l’aeroport de destinació o les peticions concretes del client.

L’objectiu inicial que s’ha marcat TSA perquè el projecte sigui rendible és el de realitzar almenys entre 200 i 250 hores de vol anuals, independentment de com estiguin repartides. Tot que de moment encara no han fet els primers vols, ja han rebut una quinzena de peticions, principalment d’Andorra, per a destins com ara Itàlia, Londres, Barcelona i el nord d’Àfrica. Campos considera que al Pirineu hi ha prou demanda perquè la proposta funcioni.

A banda de l’aerotaxi, TSA també ofereix d’altres serveis com ara el d’escola de pilots, dins del qual actualment fan la formació de tres aspirants a pilot del territori.

Text: RàdioSeu

2 comentaris

  1. Podien començar per tindre una web o numero de teléfon més visible a la xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada