Manuel Pujadas, l’advocat d’una part dels testimonis andorrans que la setmana passada van declarar a la Batllia pel ‘cas Pujol’ estudia prendre accions legals contra el procediment en aquesta comissió rogatòria. Manuel Pujadas considera que els seus clients van quedar en indefensió i que es va actuar amb mala fe processal, a més de contribuir a la politització de la Justícia que es viu a Espanya. L’advocat considera errònia l’actuació de la batlle que porta el ‘cas Pujol’ i creu que s’ha actuat en contra de la independència i la sobirania judicial d’Andorra.

Pujadas ha criticat el procediment que es va seguir en la comissió rogatòria sobre el ‘cas Pujol’ que la setmana passada es va celebrar a la Batllia davant del jutge José de la Mata i la fiscal anticorrupció Belén Suárez. Pujadas, advocat de diversos testimonis de la causa, considera errònia la interpretació que la batlle Àngels Moreno va fer de la llei de cooperació internacional.

L’advocat creu que es va vulnerar el dret a un procés degut i es va actuar amb mala fe processal, per la qual cosa estudiaran emprendre accions legals. Afirma que “han agafat els testimonis desprevinguts, no sabien sobre quin tema se’ls ha d’interrogar i se’ls demanava sobre fets que, si mai fossin un delicte, han prescrit”. A més, afegeix que “tot això és produeix curiosament una setmana abans de les declaracions dels Pujol”.

Pujadas ha explicat que la comissió rogatòria va canviar les formes de fer de les anteriors i tem que es pugui convertir en “un mal precedent”. Creu que en aquest cas no està justificada la cooperació judicial i assegura que la justícia andorrana ha contribuït a la politització de la justícia que es viu a Espanya. Afirma que “s’ha fet un pas negatiu de cara a la independència dels nostres tribunals respecte dels estrangers”, tot afegint que “s’ha cooperat inconscientment segur amb una politització de la justícia espanyola, que n’està plena, però la justícia andorrana no”.

Pujadas ha afirmat que la dignitat de l’estat ha de ser respectada per totes les institucions i que en aquest cas ha quedat en entredit. A banda de les accions judicials que puguin emprendre també estudiaran presentar una queixa al Col·legi d’Advocats i al Servei d’Inspecció de la Justícia.

1 comentari

  1. Cuando no se puede pedir favores a los juezes es complicado ….. Están acostumbrados a decidir las centencias el la mesa de un restaurante……

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada