L’advocada de l’agent penitenciari empresonat demana la seva llibertat provisional

L’advocada de l’agent penitenciari que dissabte a la tarda va ingressar a la presó acusat d’agressions sexuals ha demanat la llibertat provisional del reclús. Els treballadors del centre penitenciari han aportat documentació addicional a la Batllia per donar suport a la demanda de llibertat provisional feta per l’advocada. A més, s’ ha tingut accés a un escrit on es dóna a conèixer que qui va cursar la demanda oficial contra l’agent va ser la mestra del centre penitenciari, conjuntament amb la declaració d’una detinguda. Aquest escrit està signat per tot el col·lectiu d’agents penitenciaris, a través del qual donen mostres de suport incondicional al seu company.

En l’escrit els companys s’assegura que ‘per la nostra professió a diari convivim amb els autors dels delictes, i per aquest motiu, tenim un concepte molt seriós i documentat del que representa física i psicològicament un empresonament’. Per aquest motiu, declaren obertament que el seu company ‘és innocent’.

Un dels motius que més sorprèn als treballadors de la presó és ‘que l’han tancat única i exclusivament per les declaracions de dues persones’, i van més enllà dient que ‘coneixem perfectament a les dues denunciants de la mateixa manera que coneixem al nostre company pres, però el fet de que hi hagi un procediment judicial en curs no ens permet parlar tan alt i clar com voldríem’, asseguren els agents.

A més, segueix el document, ‘el fet que puguin privar a una persona de la seva llibertat, que a més és una persona jurada, un agent de primer grau amb 14 anys d’experiència a l’esquena (…) només en base a unes declaracions, creiem que s’adequa més a la Edat Mitja i al tribunal de la Santa Inquisició que no pas a un país democràtic amb un codi penal modern’.

Els agents també es queixen que si un detingut ‘t’agafa mania, si et vol fer la vida impossible, només s’ha d’inventar alguna bestialitat’. Per concloure, els agents que signen l’escrit declaren que ‘ja estem farts de tantes mentides, de tantes acusacions falses i de tanta impunitat per qui injúria sense cap tipus de vergonya, sota l’ala de qui l’escolta’.

Per finalitzar, i en una mostra més de suport al seu company, recorden que ‘no mereix estar tancat en una cel·la, i no és just que se l’hagi despullat de dignitat, d’honor i d’alegria’. Amb tot, es mostren optimistes, assegurant que ‘confiem plenament en el sistema judicial andorrà i sabem que donarà la raó a qui la té’.

A banda d’això, els agents del cos dubten de l’existència d’una filmació on es vegi al seu company fent cap tipus d’agressió. És més, asseguren que sempre i quan es fa una visita a una cel·la d’una reclusa, segueixen estrictament el protocol i un agent masculí mai hi va sol. Per aquest motiu, no creuen que una gravació serveixi d’acusació contra l’empresonat. Tot i que l’agent va ser expedientat fa un any per un altre motiu, ‘això no té a veure amb la causa que se l’acusa en l’actualitat’.

1 comentari

  1. Tant de bó es faci la llum en un cas tant delicat. per que es pot destrossar la vida a un innocent, o es pot deixar en llibertat a un dèspota..

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES