L’Adsaps necessita 11.000 euros per poder portar els nens sahrauís aquest estiu

L’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) s’ha reunit aquest divendres al vespre al Centre Cultural la Llacuna per buscar la manera de mantenir el projecte de Vacances en Pau. Hi ha divuit famílies esperant poder acollir nens del Sàhara, i per poder-los portar calen uns 11.000 euros, per això, aquest vespre estan cercant la manera d’aconseguir aquests diners, després que la presidenta de l’associació, Carme Bardina, fos empresonada per apropiar-se pressumptament dels diners de l’Adsaps. Entre les opcions que s’estudien existeix la possibilitat que una entitat privada patrocini el projecte o faci una aportació econòmica per finançar-lo. Durant la reunió d’aquest divendres també s’ha decidit la nova presidenta de l’associació.

La vintena d’assistents a la reunió han decidit renovar tota la junta de l’Adsaps i nomenar a Lluïsa Hurtado, que és una de les mares d’acollida, com a nova presidenta en substitució de Carme Bardina. Es tracta d’una junta de caràcter urgent i provisional, a l’espera que de cara al setembre es torni a començar de zero.

Hurtado ha explicat que dilluns vinent tenen una reunió amb una entitat privada que està disposada a fer-se càrrec del cost dels vols dels infants sahrauís. A més, el Ministeri de Salut i Benestar els ha contactat per tal de mantenir una reunió, i l’associació els aportarà tota la documentació necessària per mirar d’obtenir una subvenció. D’altra banda, l’Adsaps també ha contactat amb el representant del Sàhara a Catalunya per comunicar-li la situació i demanar-li ajuda.

La nova presidenta ha recordat que les despeses de l’estada dels infants van a càrrec de les famílies d’acollida, però que el problema està en fer front a la despesa dels bitllets d’avió des del Sàhara, que ascendeix a prop d’uns 600 euros per infant. Per tant, el programa de Vacances en pau es podrà dur a terme si aconsegueixen un total d’uns 11.000 euros.

Hurtado ha explicat que la situació va sortir a la llum quan una de les vocals de la junta es va adonar que no s’estaven cobrant les quotes dels socis de l’associació, i en anar al banc a reclamar-ho, es va trobar que figurava com a membre d’un compte bancari amb un forat de 40.000 euros. En veure la situació irregular, van denunciar els fets el mateix dia, el dimarts 24 d’abril, i la mateixa Carme Bardina va admetre que havia estat utilitzant aquest compte per a ús propi. És per aquest motiu que la junta confia que no haurà de fer front a un deute que no ha estat generat per l’associació.

6 comentaris

  1. estoy desconcertada y muy enfadada con Carmen, me he dado cuenta de que miente mas que habla y espero que pague por lo que ha echo a los niños saharauis y a la confianza de los andorranos de buen corazón, pero creo que a sus hijos hay que dejarlos fuera de esto, el niño porque solo tiene 6 años y bastante mal lo estar pasando sin su madre y sin entender que pasa y a las chichas por que son jóvenes y ya todos sabemos como viven los jóvenes hoy en día ellos van día a día sin mirar de donde sale el dinero para vivir y ya debe de ser traumatico para ellas pensar en salir a la calle y que todos las señalen con el dedo, pensemos un poquito antes de atacarlas, ya que no podemos saber que pasara mañana…

  2. Que facil es parlar. Ja m’agradaria veure a mes d’un dels que esteu atacant a les filles en la situació que es troben elles ara.
    La Carmen a comes un error, enorme i sense disculpa. I evidentment pagará per aixó. Pero siguem persones amb dos dits de front, quina culpa tenen les nenes de tot aixó? Si la Carmen mentia a la gent de fora imagineu-vos com debia ser amb els de casa. Les nenes no sabien res! (em refereixo nomes a elles perque el nen es petit) Ha sigut un cop molt fort per a elles i ara han de tirar cap endavant.
    Entenc que amb coses com aquesta ens emprenyem, tots i mes quan gairebe tothom estem passant per moment economics molts fotuts pero no feu, pero evitem fer que les nenes paguin per aixo que ha fet la seva mare.

  3. El banc no te cap responsabilitat? Una persona sola pot disposar dels calers d’una associació així de fàcil? La poca vergonya aquesta a La Comella però que el banc es mengi “el marron” pel que fa als calers!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES