L’Associació d’Amics Solidaris amb el Pobre Sahrauí ha fet una crida aquest dimarts a les institucions i entitats del país perquè col·laborin amb el projecte Vacances en pau i ajudin a finançar els vols de la quinzena de nens que vénen a passar l’estiu al Principat. Les retallades pressupostàries i el canvi en les condicions de la companyia aèria que gestiona el trasllat fan que la iniciativa es trobi ‘en perill’, com ha indicat la vicepresidenta de l’Adsaps, Carolina Lizarte. Amb les activitats realitzades fins la data i les aportacions obtingudes han aconseguit recaptar 3.199 euros però encara manquen 6.550 euros per poder pagar els vols de tots els infants. Lizarte ha demanat el suport de les administracions i ciutadans particulars per ‘salvar’ el projecte i garantir-ne la continuïtat.

Amb l’objectiu de conscienciar les entitats i ciutadans d’Andorra sobre la necessitat de tirar endavant el projecte Vacances en pau, un infant andorrà d’una de les famílies d’acollida ha llegit una carta per demanar ajuda perquè la seva ‘germana sahrauí’ pugui compartir un estiu més amb ells. A través d’aquesta lectura, l’Adsaps ha volgut posar de manifest que el projecte no només busca millorar les condicions de vida dels nens sahrauís durant l’estiu sinó que fomenta l’intercanvi cultural i social amb els nens del país.

Enguany el projecte està ‘en perill’, com ha indicat la vicepresidenta de l’associació, Carolina Lizarte, ja que s’han rebut menys subvencions dels comuns i entitats públiques i menys donacions privades com a conseqüència de la crisi i les retallades pressupostàries. Així, en el que va d’any han aconseguit recaptar 3.199 euros, però encara manquen 6.550 euros per poder arribar als 9.750 euros que costen els bitllets d’avió dels quinze nens que s’esperen per aquest estiu.

D’altra banda, Lizarte també ha explicat que s’han trobat amb una dificultat afegida i és que la companyia aèria que gestiona els vols dels nens des del Sàhara ha imposat el pagament per avançat, de manera que s’ha de fer efectiu tot l’import al juny. Fins l’any passat, ha reconegut, es podia pagar una part abans i fer activitats durant l’any per liquidar la resta; però les dificultats de finançament i els deutes d’algunes associacions han provocat un canvi en la política de pagaments.

Davant d’aquesta situació, la responsable de l’Adsaps ha alertat que el projecte podria desaparèixer ja que els nens que no vinguin al Principat seran derivats a una altra associació, probablement catalana, i les famílies que havien d’acollir infants difícilment recuperaran la il·lusió per tornar a prestar-se voluntàries per rebre’n de nous.

Per tot això, insten a les entitats i institucions públiques i privades a implicar-se amb el projecte i als particulars a seguir-hi donant suport per aconseguir l’import necessari i fer possibles les Vacances en pau.

2 comentaris

  1. No és qüestio de demanar d’aquesta manera, sinó de fer alguna activitat amb la qual la societat se solidaritzi. Demanar així, és com si jo demano una subvenció per mi mateixa prquè penso que me la mereixo, i avui dia tothom està molt malament. A més suposo que aquests que demanen també es poden rascar una mica la butxaca no? Feu coses i segur que la gent aportarà generosament la seva contribució.

  2. i els diners que faltan ……que no tornen…….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada