L’Adsaps alerta que algú aliè a l’entitat ha intentat obrir un compte bancari i fer gestions en nom seu

L’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) ha alertat, aquest dilluns, que hi ha alguna persona que no és de l’associació però que està intentant fer gestions en nom seu. Tal com ha explicat la nova presidenta de l’associació, Lluïsa Hurtado, s’han assabentat d’aquest incident perquè en anar a obrir un nou compte bancari els han informat que divendres passat un home va intentar obrir un compte a nom de l’Adsaps. Les sospites de la presidenta són que es podria tractar de les persones que havien d’organitzar la festa del 2 de juny per recaptar fons que estava impulsant l’antiga presidenta Carme Bardina.

Després de la detenció de la fins ara presidenta de l’Adsaps, Carme Bardina, per apropiació indeguda, els problemes a l’associació encara no han acabat. Mentre la nova junta, amb Lluïsa Hurtado al capdavant, busca la manera de poder finançar els bitllets d’avió dels nens sahrauís, s’han trobat amb una nova incidència.

La mateixa presidenta de l’associació ha explicat que en anar al banc a obrir un nou compte bancari a nom de l’Adsaps, l’han alertat que aquest mateix divendres un home va intentar fer aquesta mateixa gestió, tot i que el banc no li ho va permetre. En saber el nom de la persona en qüestió, l’associació ha constatat que no es tracta de ningú que en formi part, i per això Hurtado ha volgut avisar a tothom perquè no es refiïn de ningú que parli en nom de l’associació sense demostrar que en forma part.

Les sospites de la presidenta són que qui està fent gestions en nom de l’entitat podrien ser els representants de l’empresa que havia d’organitzar una festa per recaptar fons el proper 2 de juny. La festa l’havia impulsat l’antiga presidenta, Carme Bardina, i en comptes d’aturar-ho tot en ser detinguda, se sospita que hauria demanat a l’encarregada de l’empresa barcelonina en qüestió, que continués endavant amb l’esdeveniment.

Segons Hurtado, la vicepresidenta de l’associació va voler aturar l’esdeveniment però l’empresa organitzadora li va posar problemes. És per això que des de l’Adsaps sospiten que aquesta empresa podria estar fent gestions per continuar endavant amb la festa.

El que no entenen des de la junta, tal com explica Hurtado, és que Bardina estigués organitzant una festa que segons han pogut saber tindria un cost de 36.000 euros amb la intenció d’arribar a recaptar-ne 68.000. Una xifra que tal com apunta Hurtado ‘és impossible’ de poder-se assolir.

Pel que fa a les negociacions per trobar una entitat que ajudi a finançar els viatges dels nens sahrauís, la reunió ha estat posposada fins aquest dimarts. A més, el mateix dimarts els membres de la junta presentaran la nova composició d’aquesta al Govern per poder seguir endavant amb tots els tràmits que han de fer.

TOTES LES NOTÍCIES