francofoniaL’administrador de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF), Clément Duhaime, efectua una visita oficial a Andorra aquest dijous i divendres dins del marc del seminari organitzat a Andorra amb l’OIF sobre La intercomprensió en llengües veïnes per a infants i adolescents, dedicat a la formació específica en intercomprensió per als docents de primera i segona ensenyança, que té lloc del 12 al 15 de novembre.

L’Organització Internacional de la Francofonia és una institució que uneix una cinquantena de països que tenen en comú la llengua francesa. Compta amb la presència d’Andorra des del 2006. Actua en el respecte de la diversitat cultural i lingüística i per a la promoció de la llengua francesa, la pau i el desenvolupament sostenible.

Clément Duhaime s’ha desplaçat a Andorra acompanyat per la directora de la llengua francesa i de la diversitat lingüística de l’OIF, Imma Tor, i ha estat rebut pel Cap de Govern, Antoni Martí, i el Ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Duhaime i Saboya han signat una esmena a l’acord entre l’OIF i Andorra que permet el cofinançament de classes de francès per a funcionaris encarregats de temes relacionats amb institucions i organismes internacionals.

Duhaime visitarà una classe de l’escola andorrana de Sant Julià de Lòria a fi d’observar el funcionament del plurilingüisme a les aules i es trobarà amb el Director de l’escola per conèixer de primera mà el sistema andorrà d’ensenyament de les llengües.

Duhaime mantindrà trobades, entre altres, amb el síndic general i la subsíndica general, així com amb el ministre de Cultura, Albert Esteve i la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé. L’administrador de l’OIF i la ministra clouran el seminari sobre la Intercomprensió en llengües veïnes aquest divendres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada