L’administrador d’Assegurances Generals assegura que no hi ha més cancel·lacions de les habituals

L’administrador especial d’Assegurances Generals ha afirmat que, per ara, les cancel·lacions de pòlisses “són les habituals” i que el funcionament de la companyia és el normal. Per altra banda, l’Associació d’Assegurances Andorranes ha mostrat el seu neguit per la mala imatge generada per la intervenció.

Quan l’Autoritat Financera va intervenir divendres passat Assegurances Generals, va destituir provisionalment els seus administradors, que van ser substituïts per Jordi Torrellas. Aquest ha explicat que des de llavors la seva feina és mantenir el funcionament amb normalitat de l’empresa i que no s’ha acomiadat cap dels 18 empleats. També ha explicat que el ritme de nous contractes i cancel·lacions es manté com sempre, tot i que reconeix que hi ha hagut trucades de clients interessant-se per la situació. Torrellas deixa clar que una cosa és que s’estigui recopil·lant informació de la societat per esbrinar possibles irregularitats i l’altra és que els contractes continuïn vigents i sense canvis. La documentació que s’està recollint serà analitzada posteriorment per l’Autoritat Financera, que haurà de decidir què fa. Fonts relacionades amb el sector afirmen que des de fa temps es parlava dels problemes de liquiditat que podia tenir la societat.

A més, Josep Maria Altimir, president de l’Associació d’Assegurances Andorranes, una de les dues entitats del sector, ha expressat el neguit pels problemes de reputació de la primera intervenció de l’Autoritat Financera en aquest àmbit. Segons ha dit, aquesta actuació ha estat possible perquè des de l’1 de gener del 2018 el regulador va començar a demanar informació a totes les empreses asseguradores. La conseqüència, conclou, ha estat que Assegurances Generals ha respost d’una manera que no s’ha considerat adient.