L’adjudicació del servei de neteja del Complex esportiu del Pas de la Casa a l’empresa Ecologia i Serveis SL per un valor de 111.537,84 euros ha enfrontat aquest dilluns a majoria i minoria del Comú d’Encamp. Segons els darrers, l’informe tècnic determina que l’oferta de l’empresa adjudicada queda en tercera posició segons el plec de bases del concurs que es va acordar convocar i, malgrat això, ha estat l’escollida. Des de la majoria, el cònsol major, Jordi Mas, ha argumentat que es va valorar principalment l’import del servei i que amb l’opció triada s’estalvien uns 70.000 euros respecte del que es pagava a l’empresa que realitzava el manteniment fins al venciment del contracte. També hi ha hagut crítiques des de l’oposició a la majoria comunal per l’aprovació d’un crèdit de gairebé 200.000 euros per unes obres de captació d’aigües que s’han anat fent durant els dos últims mandats, segons ha reconegut Mas, però la partida per a aquestes no constava en els darrers comptes. Des de la minoria han apuntat a una manca de previsió i de responsabilitat del govern comunal.

El Consell de Comú d’aquest dilluns a Encamp ha enfrontat un cop més a majoria i minoria per una qüestió d’adjudicacions. En aquest cas, la decisió d’atorgar el servei de neteja del Complex esportiu del Pas de la Casa a l’empresa Ecologia i Serveis SL per un valor de 111.537,84 euros ha aixecat la primera polèmic,a ja que no respon estrictament als criteris marcats en el plec de bases del concurs convocat. Així ho ha fet notar el cap de l’oposició, Joan Sans, qui ha lamentat que no s’hagin tingut en compte els diversos punts del plec i l’adjudicació final hagi recaigut en l’empresa que se situa en tercera posició, segons el barem del plec de bases.

Tot i que el cònsol major, Jordi Mas, ha argumentat que s’ha primat el valor econòmic de l’oferta, Sans ha considerat que no es pot enganyar a la resta d’empreses de neteja del país dient que es tindrien en compte altres criteris. A més, el fet que no se celebrés sessió de Consell al gener (que el cònsol major ha atribuït a què només hi havia un punt a l’ordre del dia) fa, segons la minoria, que no s’hagi pogut convocar a l’empresa guanyadora del concurs per recórrer a la decisió del Comú.

Sans ha qualificat d”error molt greu’ que la Junta de Govern adjudiqui un servei a una empresa que no ha guanyat un concurs segons els criteris establerts al seu plec de bases. En canvi, Mas ha mantingut que s’ha informat a totes les empreses de la decisió del Comú i de la seva ‘capacitat de recurs’.

Un altre tema de polèmica ha estat l’aprovació d’un crèdit d’uns 200.000 euros per a pagar unes obres de captació d’aigua, de les quals quedava pendent la última intervenció, com ha reconegut el cònsol major. Des de la minoria han considerat que denota una ‘manca de previsió i de responsabilitat’ ja que tot just s’ha aprovat el pressupost del 2013 i aquesta partida no hi apareixia. ‘Algun engranatge ha fallat’, ha manifestat Sans, ja que són obres que s’estan executant.

Des de la majoria han remarcat que durant els dos últims mandats ja s’estava treballant en aquestes obres i el cònsol major ha afirmat que no entenen per què es va anul·lar en el mandat anterior una partida de 80.000 euros destinada a aquesta infraestructura, ‘per què va desaparèixer i no ha vingut en el romanent que vam trobar de 2,7 milions d’euros?’, s’ha preguntat Mas. El cònsol ha remarcat que no volen ‘buscar culpables’, sinó ‘donar una solució a una inversió prou necessària com és l’acabament d’aquesta infraestructura de la xarxa d’aigua potable d’Encamp’. A més, ha explicat que no hi havia els diners que s’havien d’aprovisionar inicialment per a les obres però també se n’han fet més de les previstes al principi, per la qual cosa el cost ha estat superior.

Rebaixa del 10% dels sous a les societats participades

La proposta traslladada des del Comú a dues de les tres societats participades que té per rebaixar un 10% el sou dels treballadors dels Consells d’Administració que cobrin més de 3.000 euros ha estat un altre punt de conflicte entre majoria i minoria.

Sans ha criticat que només s’hagi convocat dos dels tres presidents d’aquests consells -el de Gasopas i el de Sercensa- i no el de Saetde i s’ha mostrat sorprès que el missatge que se’ls ha transmès és que la proposta ve motivada per una mesura que ja es pren al Comú; un fet que ha assegurat que no és cert i que, segons el cap de la minoria, el Comú d’Encamp no té voluntat d’aplicar. A més, ha lamentat que precisament es demani aquest esforç a dues persones properes al Partit Socialdemòcrata i no s’hagi fet arribar al president de Saetde. Per resoldre aquest conflicte, Sans ha apostat per consensuar una fòrmula escrita que es faci arribar a tots els Consells d’Administració i ‘així serem més transparents i no generarem cap dubte’, ha dit.

L’explicació del cònsol major, Jordi Mas, s’ha basat en el fet que el Comú només disposa d’una petita part de les accions de Saetde i, per tant, seria més difícil que prosperés la proposta de rebaixa dels sous. Malgrat això, ha destacat que és un tema ‘obert’ i que s’està treballant en el marc del Comú i de les societats participades. Així, encara que les funcions dels membres del consell de Saetde són ‘molt limitades’ ha afirmat que també ho transmetran en aquest ens.

[S’informa que l’autor ha modificat el nom de l’empresa a qui s’ha adjudicat el servei de neteja del Complex Esportiu del Pas de la Casa i l’import de l’adjudicació dels quals s’havia informat erròniament. La notícia ha estat degudament modificada].

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada