Skip to content

L’adaptació de les ordinacions comunals a la nova llei de funció pública està pràcticament enllestida

Andorra la Vella ha acollit avui la darrera reunió de cònsols que se celebra abans de les eleccions comunals del 15 de desembre. Un dels aspectes destacats ha estat, segons ha informat la portaveu, Conxita Marsol, acompanyada del cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call, la posada en comú del treball realitzat per les corporacions per adaptar les respectives ordinacions a la llei de funció pública, que fixa que el termini màxim per fer-ho és el proper més de març. Un dels aspectes principals està relacionat amb els treballadors interins, de caràcter eventual, que la nova llei equipara als funcionaris en diversos punts.

La reunió de cònsols ha rebut avui la demanda d’UNICEF perquè els comuns especifiquin als seus pressupostos les inversions i despeses destinades a la infància. L’entitat també els ha felicitat per ser ciutats amigues dels més petits. Les set corporacions, de fet, compten amb els respectius Consells d’Infants que suposen la participació dels més joves en la presa de decisions en aquells aspectes que els afecten.

Les conclusions del projecte Moviment Jove, que es faran públiques dijous i que analitzen la situació dels joves del país així com les seves preocupacions, també han estat exposades avui als màxims mandataris parroquials.

Per últim, els comuns han constatat que les obligacions que emanen de la llei de transparència i accés a la informació proposada pels grups parlamentaris demòcrata, liberal i de Ciutadans Compresos, ja s’estan complint amb la publicació al BOPA de la informació de caràcter públic, com els concursos o edictes.

La propera reunió de cònsols, la darrera del mandat 2016-2019, se celebrarà a Sant Julià de Lòria el proper 17 de desembre.

Fòrum d'Economia 2020