L’acusada d’apunyalar el seu company al Pla de Sant Tirs diu que ho va fer ‘sense adonar-se’n’

L’acusada d’apunyalar la seva parella en ple carrer al Pla de Sant Tirs, el juliol del 2009, diu que ho va fer “accidentalment”. Aquest dimecres s’ha celebrat a l’Audiència de Lleida la vista pel cas de violència de gènere, pel qual la fiscalia demana 8 anys de presó per a l’acusada.

Durant la seva declaració, la presumpta agressora ha explicat que van discutir i que ella va agafar un ganivet per punxar-li les rodes del cotxe però que van començar a forcejar, ell va caure sobre d’ella i va començar a sagnar. “Va ser quan em vaig adonar que l’havia apunyalat”, ha dit. El noi, en canvi, ha assegurat que ella se li va acostar amb el ganivet i li va clavar i que, a més a més, més tard va intentar tornar-lo a apunyalar i el va amenaçar de mort en ple carrer.

Els fets van passar el 22 de juliol del 2009 arran d’una discussió de parella. Tots dos han reconegut que no era la primera vegada que discutien i ella ha assegurat que una vegada ell la va agafar pel coll i la va bufetejar. També durant el judici, l’advocada de la noia ha acusat el noi per un delicte de lesions perquè, durant la baralla que va acabar amb l’apunyalament, l’hauria pegat a diversos llocs del cos, com ara a la cara, els braços i les cames.

El noi, en canvi, ha declarat que ell no la va agredir i que, quan arribava a casa, ella se li va acostar corrents quan encara eren al carrer i li va clavar el ganivet, primer per davant, i després creu que per darrera, ja que tenia una altra ganivetada a l’esquena. Segons han explicat, van anar llavors a casa d’una veïna amiga seva, que va trucar a la policia i a una ambulància.

Segon intent d’agressió

Mentre esperaven els serveis mèdics, segons el noi, l’acusada va anar cap a la cuina de la veïna i va agafar un altre ganivet. Ell assegura que va ser llavors l’únic moment en què ell li va donar un cop per fer-li caure el ganivet perquè, segons ha explicat, ella va dir “jo aniré a la presó però tu estaràs mort”.

La veïna, que també ha declarat, ha confirmat que ella va dir que el volia “rematar” però ha dit que ho va dir perquè “no estava bé” ja que per una altra banda, un cop havia consumat l’agressió “se la veia molt preocupada”.

La fiscalia acusa la noia d’homicidi en grau de temptativa i demana per a ella 8 anys de presó. La seva defensa, en canvi, demana que l’agressió sigui considerada com un delicte de lesions. Per aquest concepte, la noia ha pagat aquest dimecres 2.400 euros.

TOTES LES NOTÍCIES