L’acusació particular del cas de les presumptes escoltes il·legals a la Policia assegura que hi ha proves que demostren que la direcció tenia coneixement que les trucades es gravaven de manera continuada. Indiquen que el responsable del servei de manteniment de la Policia va comunicar, el febrer de 2009, que havia informat a la direcció del canvi que es feia en el sistema. Per tant, l’acusació assegura que n’havien d’estar al corrent tot i que ‘en les declaracions només diuen que no sabien res i que ells no van fer res’, però pensa que totes les declaracions d’aquesta setmana, de Jordi Boixader, Ramon Sancho, Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, han estat ‘orquestrades i prefabricades’.

Després que la ronda de declaracions dels inculpats d’aquesta setmana hagi clos aquest dijous amb l’exdirector adjunt de la Policia, Pere Gispert, l’advocat de l’acusació particular considera ‘el que han fet aquesta setmana ha estat girar el mitjó del revés’. Assegura que la declaració ‘espontània i clara’ és la que va fer Ramon Sancho el 3 de febrer, i que les d’aquesta setmana han estat ‘orquestrades i prefabricades’ amb similitud, que no tenen res a veure amb la primera i que ‘s’han limitat a dir que no saben res i que no han fet res’.

Aquestes afirmacions de desconeixement del que s’estava gravant a la Policia, segons l’acusació, són falses, ja que indiquen que això es pot demostrar amb proves documentals. Segons han explicat, hi ha una comunicació del febrer del 2009 en què el tècnic de manteniment del servei de Policia diu que ‘després d’haver informat a la direcció de la Policia’ dels problemes amb el sistema, aquest es canvia. Per tant, assegura que la direcció havia de tenir coneixement que hi havia un sistema de gravació continuada a partir d’aquest moment.

No obstant, l’acusació assegura que aquesta és només una de les proves documentals que reforçaran la seva versió, però que ‘n’hi haurà moltes més’. S’han demanat proves documentals, més citacions i la inspecció del lloc, i encara es faran més demandes, segons ha avançat. De moment, la batlle instructora ja ha aprovat la citació com a testimonis dels tècnics de manteniment del sistema per a finals del mes de març.

D’altra banda, la mateixa font considera que el cas s’allargarà i que la investigació ‘és complexa’ sobretot pel fet que s’hagin destruït proves, com és el cas del disc dur de l’ordinador. Tot i així no demanaran cap més inculpació, i consideren que la batlle està dirigint molt bé el cas donant ‘molta llibertat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada