cursL’acte d’inauguració del curs 2016-2017 ha posat de manifest la necessitat d’educar en valors per evitar les situacions d’assetjament escolar, amb l’experiència de la coordinadora del programa KiVa de l’Institut Iberoamericà de Finlàndia, Tiina Mäkelä. Tot i que ha destacat la importància de la prevenció i la intervenció, Mäkelä ha assegurat que no és suficient i cal treballar amb temes de convivència, respecte i integració, a més de realitzar un monitoratge. El Teatre Comunal d’Andorra la Vella s’ha omplert de mestres i professors per escoltar aquesta conferència, necessària en un món canviant, segons ha reconegut el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que ha agraït la implicació dels docents.

L’educació en valors juntament amb la prevenció i la intervenció, són els elements més destacats per fer front a un cas d’assetjament escolar. Així ho ha explicat la coordinadora del programa KiVa de l’Institut Iberoamericà de Finlàndia, Tiina Mäkelä, durant l’acte inaugural del curs 2016-2017 que s’ha celebrat aquest dimarts al Teatre Comunal d’Andorra la Vella.

Posant com a exemple el model finlandès, Mäkelä ha assegurat que els casos de ‘bullying’ han disminuït perquè actualment ha augmentat la conscienciació, però tot i això, considera que “sol que sofreixi un nen, ja és important”. En el cas de Finlàndia, el percentatge d’assetjadors quan es va posar en marxa el programa KiVa en 2009 era de l’11% i actualment és del 6%. També cal destacar que el 90% dels casos en què es va haver d’intervenir, van ser solucionats, però “cal ser realista perquè hi ha casos molt difícils que necessiten l’ajuda d’experts de fora de l’escola”.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat la situació canviant de la societat i ha agraït la integració dels docents per fer front a aquests canvis. És per això que ha destacat els processos de canvis als tres sistemes educatius i les respectives comunitats educatives. Principalment, ha destacat la situació del sistema espanyol amb el canvi d’organització i la creació del centre integrat Maria Moliner, tot i que ha assegurat que li consta que la situació ja està normalitzada després d’haver patit algunes dificultats.

Eric Jover també ha ressaltat la necessitat d’educar amb valors per formar joves més sociables i tolerants.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada