david-baroEl cònsol major de la Massana, David Baró, ha confirmat que s’ha arribat a un acord amb les entitats bancàries per solucionar el problema del deute d’EMAP (Estació de Muntanya Arinsal Pal), i ha informat que es formalitzarà la setmana vinent, en una reunió on s’acabarà de concretar la xifra exacta de l’emissió d’accions, que estarà entre els 19 i els 20 milions d’euros, així com els terminis de recompra del deute. Baró ha explicat que el Comú de la Massana haurà de preveure una dotació, que se situaria entorn dels 1,4 milions d’euros provinents de les transferències, per poder recomprar accions en cas que EMAP no hi pugui fer front. També ha avançat que està previst que el termini de retorn es pugui accelerar fent recompres per part d’EMAP i del Comú al mateix temps.

El cònsol de la Massana, David Baró, s’ha mostrat satisfet per l’acord assolit amb les entitats bancàries del país, que permetrà garantir la viabilitat econòmica tant d’EMAP com del propi Comú. La idea és que EMAP faci una emissió d’accions als cinc bancs del país d’uns 19 o 20 milions d’euros, i que anirà recomprant amb el flux de caixa positiu de cada temporada. Si no hi pogués fer front, s’ha establert un mecanisme pel qual el Comú ha de preveure una dotació provinent de les transferències que rep del Govern, d’uns 1,4 milions d’euros, per poder fer la recompra.

A més, Baró ha assegurat que hi ha la possibilitat d’accelerar el termini, fent recompres per part d’EMAP i del Comú al mateix temps, tot i que el Comú no estaria obligat a fer-ho.

D’altra banda, i en referència al dossier que el Govern els va lliurar pel tema de competències, Baró ha dit que dimarts vinent es posaran en comú les opinions i visions de tots els comuns. El cònsol de la Massana ha afegit que valoren positivament l’esforç del Govern, però que han vist aspectes que podrien portar cap a una visió més centralista de les institucions. En aquest sentit, Baró ha indicat que no voldria que el fet de voler eliminar duplicitats ‘sigui un argument per anar cap a la centralització’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada