La millora del peu de pistes del Pas de la Casa haurà d´esperar, com a mínim, fins que no es debloquegi l´acord d´intencions entre el comú d´Encamp i SAETDE. El cònsol major ha avançat que sí es podria desenvolupar aviat un edifici de serveis a la zona de les Abelletes. Torres ha reiterat que millorar la imatge del Pas de la Casa és una iniciativa de la societat, el comú i del Govern.

L´ambiciós projecte de millora planejat a la zona del peu de pistes del Pas de la Casa no serà una realitat si el comú d´Encamp no amplia la concessió a SAETDE. I d´això el comú n´és perfectament conscient. Ho diu el cònsol,Jordi Torres, que puntualitza, però, que les inversions que el comú pot fer ja les estan implantant amb un projecte de millora dels entorns de l’església i un altre projecte al carrer Sant Jordi. Afegeix que “si l’acord amb SAETDE avança en el setit que volem, accelerarem que es facin les inversions que ha de fer en aquesta zona; però si això es retarda, només farà les que pugui amortitzar”.

Torres diu, a més, que espera que els privats també inverteixin per fer una millora estètica de la localitat, que se sumaria a la inversió que està fent el Govern.

El projecte del peu de pistes preveu una millora de l´edifici existent amb la venda de forfets i l´escola d´esquí, però també la instal·lació d´una guarderia. Preveu, a més, un espai específic pels autobusos.

El que Jordi Torres sí creu que es podria tirar endavant l´any vinent és l’edifici de serveis de les Abelletes, que completaria les novetats aportades fa dues temporades a la part alta del Pas. És un edifici que hauria de costejar SAETDE i que no estaria tan lligat a l´acord d’intencions.