La reunió de cònsols d’aquest dimarts ha servit per estudiar la carta tramesa per l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) sol·licitant el manteniment dels tipus reduïts dels percentatges de cessió obligatòria en construccions en sòl urbà consolidat de manera indefinida. Els portaveus de la reunió d’aquest setembre, Jordi Minguillón i Manel Torrentallé han explicat que de moment cada Comú tornarà a aplicar el percentatge que tenia abans de la modificació de la llei, i que en tot cas, qui té la potestat per allargar el termini de nou mesos, que finalitzen aquest mes, és el Govern, que hauria de tornar a modificar la llei del sòl.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, no ha entrat a valorar si els comuns serien partidaris d’allargar la mesura, ja que en el seu moment cada corporació va agafar un criteri diferent, i només va ser la capital la que va rebaixar la cessió obligatòria fins al 0%.

D’altra banda, Minguillón ha dit que la mesura ha tingut conseqüències diferents en funció de la parròquia, i en el cas d’Andorra la Vella, el cònsol ha indicat que només hi ha hagut un o dos projectes durant els nou mesos que la cessió en sòl urbà consolidat ha estat al 0%. En aquest sentit, Minguillón ha recordat que en el seu moment se’ls va acusar d’afavorir a certes persones amb la mesura, i en canvi s’ha demostrat que ‘la mesura no era feta a mida per ningú’. En d’altres parròquies, el cònsol ha indicat que sí que hi ha hagut un cert moviment, amb la construcció de xalets i obra petita.

Un altre dels punts tractats durant la reunió de cònsols d’aquest dimarts ha estat l’estat de la tramitació dels recursos interposats contra el perjudici que els ha comportat l’IGI en els ingressos per ITP. Els cònsols han indicat que després de presentar dos recursos de reposició, i un cop ha vençut el termini del primer recurs, li donaran continuïtat tramitant-lo per la via judicial mentre esperen que el Govern compleixi amb el compromís de modificar la llei.