L’acàcia de Constantinoble

Acàcia de Constantinoble
Acàcia de Constantinoble (Wikimedia)

L’acàcia de Constantinoble (Albizia julibrissin) és un arbre caduc de mida petita que arriba als 5 m d’altura, amb una corona àmplia i branques arquejades. L’escorça és de color gris fosc i es torna de color verdós amb ratlles verticals a mesura que envelleix.

Les fulles fan de 20 a 45 cm de llarg i de 12 a 25 cm d’ample.

Les flors neixen durant tot l’estiu en inflorescències denses, i resulten molt atractives per a les abelles, papallones i colibrís.

El fruit és una beina (llegum) marró plana de 10 a 20 cm de llarg i de 2 a 2,5 cm d’ample, que conté les llavors al seu interior.

 

Característiques:

• Humitat: durant el primer any de vida de l’exemplar convé regar-lo cada dues setmanes a l’estiu i setmanalment durant les estacions intermèdies. L’acàcia de Constantinoble requereix un ambient càlid i ple sol. Amb el terreny no és gaire exigent, encara que prefereix els de naturalesa alcalina i poc humits. Produeix una ombra àmplia però lleugera.

• Usos: és preuada en jardineria pel seu agradable fullatge i per les seves flors bastant vistoses, i és molt conreada en carrers, places i jardins.

• Conreu: es multiplica per llavors i les varietats per esqueixos.

Per Tot Sant Cugat
Font: cibergarden.blogspot.com.es

TOTES LES NOTÍCIES