L’ACA participa al circuit català de BTT XCO

El passat diumenge 10 d’abril el grup cadet/Júnior de l’equip de competició de l’Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) va prendre part a la segona prova del prestigiós circuit català de BTT XCO. Per A gran part dels corredors d’aquest jove equip aquesta era la primera participació en Copa Catalana amb l’objectiu clar d’agafar experiència i comparar les seves marques amb els altres corredors.

En un circuit molt exigent i llarg de gairebé 8 Km els cadets havien de completar 2 voltes molt tècniques que van provocar múltiples problemes mecànics als participants; a més a més es combinaven llargs corriols dins del bosc amb trams de pista molt ràpids i amb constants canvis de ritme que van posar a prova la resistència física de tothom.

La classificació d’en Kilian Folguera ha estat una 15a posició, a 8 minuts del primer classificat. En Jordi Gómez va patir una caiguda sense conseqüències greus que ha provocat el seu abandó i la resta de corredors han patit problemes mecànics que els van impedir finalitzar la prova.

La propera cita que tindran els nostres joves representants serà la propera prova de la Copa Catalana Internacional de Barcelona els dies 23 i 24 d’abril.

GP Monzón

D’altra banda, l’equip de competició de l’ACA, en representació de la Federació Andorrana de Ciclisme,es va desplaçar fins la localitat de Monzón (Aragó) per disputar el G.P. Monzón que forma part de la Copa Aragonesa de Ciclisme Élite/Sub-23.

aca monzonLa prova consistia en realitzar 3 voltes a un circuit de 33 km i que no presentava dificultats orogràfiques de consideració, aquest fet feia preveure a tots els equips una arribada a l’esprint que finalment és el que va succeir. El conjunt andorrà coneixent la qualitat d’alguns dels  esprintadors provinents del País Valencià, Catalunya, Navarra i del País Basc va optar per posar-se al davant del pilot i plantejar una cursa molt ràpida que desgastés les forces dels esprintadors al final de la prova.

El fortíssim ritme que van imposar va fer que el pilot quedes molt reduït i dels 151 participants que prenien la sortida solament una cinquantena van aconseguir acabar amb el pilot principal. Amb tot i això l’arribada va ser com estava previst en un esprint on els andorrans van marcar el mateix temps del guanyador. Les posicions va mostrar uns grans Julio Pintado amb un 4tlloc en categoria Elit i 16è de la general, Albert Gómez 7è Elit i 30è de la general i finalment Òscar Cabanas i Dodo Pérez que van ser  11è i 12è Elit arribant en les posicions 45a i 46a de la classificació general.