L’ACA dóna suport a la creació del pla d’usos del pantà de Rialb

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dóna suport i assessora el Consorci Segre-Rialb en el desenvolupament d’un pla d’usos de l’embassament de Rialb, amb l’objectiu d’afavorir les activitats turístiques i lúdiques en aquesta massa d’aigua.

L’entitat està duent a terme l’acompanyament en qüestions tècniques i jurídiques, i agilitza les tramitacions administratives necessàries, tant des del punt de vista hidràulic com de la gestió de l’entorn, per a dur a terme el projecte.

L’embassament de Rialb té una presa de prop de 100 metres d’alçada, ocupa 1.505 hectàrees i disposa d’una capacitat de 402 hectòmetres cúbics. Es va construir, entre d’altres, per garantir l’abastament d’aigua als sistemes de regadiu del Canal d’Urgell i el Canal Segarra-Garrigues.

Des que es va inaugurar l’any 2000, l’estiu passat va ser el primer en què es van poder realitzar activitats nàutiques a l’embassament, després que així ho autoritzés la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), gestora de les aigües. Només una empresa oferia els serveis com la pràctica del piragüisme o passejos amb barca a motor.

Els interessats en promocionar activitats aquàtiques a Rialb consideren que es tracta d’un pantà ideal per fer-ho, ja que és tranquil i, a més a més, està situat en una zona intermitja.

Utilització per a usos lúdics i turístics

El Consorci Segre-Rialb treballa per a la utilització del pantà de Rialb per usos turístics i lúdics. L’ens està integrat pels ajuntaments riberencs de les comarques de l’Alt Urgell i la Noguera (Baronia de Rialb, Bassella, Oliana, Peramola, Ponts i Tiurana), els dos consells comarcals, la Diputació de Lleida i un seguit d’empreses de la zona interessades en invertir en instal·lacions per esports aquàtics.

TOTES LES NOTÍCIES