L’ACA demana una prova de conducció sobre neu per treure’s el carnet de conduir

Cotxes circulant per una carretera un dia de nevada
Cotxes circulant per una carretera un dia de nevada. Foto: ATV

L’Automòbil Club reconeix que l’assignatura pendent dels nous conductors és circular en condicions adverses a l’hivern. Creu que el Govern hauria d’imposar un curs de conducció obligatori per aprendre a reaccionar davant el gel i la neu.

Una part dels accidents que tenen lloc a la carretera durant la temporada d’hivern estan provocats per l’estat del ferm de la via, que en molts casos té plaques de gel o muntanyes de neu.

Conduir en aquestes condicions és l‘assignatura pendent dels conductors novells, que estan acostumats que la carretera estigui en bon estat i no solen circular sobre neu.

Així ho apunta el president de l’Automòbil Club, Enric Pujal, que creu que el Govern hauria d’imposar un curs de conducció obligatori en condicions adverses abans d’aconseguir el carnet de conduir per enfortir la seguretat viària.

Pujal ha reconegut que s’han mantingut converses amb el Govern, però que a hores d’ara no hi ha cap proposta en ferm sobre la taula. Creu que aquest és un “taló d’Aquil·les” de la conducció al país.

Tot plegat està vinculat amb les campanyes de sensibilització que fa l’Automòbil Club amb Mobilitat per reduir al màxim el nombre d’accidents a la carretera. La campanya del 2019 va estar dirigida a les motocicletes, la de l’any passat a l’alcohol i drogues al volant i la d’aquest 2021 estarà destinada als vianants.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES