L’ACA comença els cursos per millorar la conducció de motos amb l’objectiu de reduir la sinistralitat

Millorar la tècnica de conducció i conscienciar sobre els perills que comporta pilotar una motocicleta. Són les premisses bàsiques del curs de perfeccionament en la conducció que aquest dissabte ha iniciat l’ACA. La major part dels participants són motoristes, amb anys d’experiència. Els cursos es faran durant tot l’any i si la demanda ho requereix, es plantejaria ampliar-los.

El lema de la campanya ja és prou explícit: “Conduir una moto no és un joc de nen”. Cal conscienciar sobre el perill de circular sobre dues rodes segons destaca RTVA.

I és que molts dels accidents mortals que es produeixen amb implicació de motocicletes són producte d’una conducció inadequada o per no respectar les regles bàsiques de seguretat.

El curs es divideix en dues parts, teòrica i pràctica, en una mateixa jornada. Es posa èmfasi en situacions que un motorista es pot trobar mentre circula, com la frenada d’emergència, amb sistema ABS i sense.

També la frenada d’emergència amb esquivada i sobretot en la conducció sobre superfície mullada. El primer dia set persones han fet el curs, la major part amb experiència en la conducció de motocicletes.

Els participants han de portar les seves motocicletes. Cal tenir en compte que es tracta de millorar la conducció i per tant és millor fer-ho amb la màquina que porten habitualment.

Només les pràctiques sobre terra mullat requereixen material especial, que aporta l’ACA. La base de tot és la conscienciació i la perícia, si bé tot es pot resumir en dos consells.