L’ACA amplia els cursos de conducció sobre neu i gel per “millorar les capacitats” dels automobilistes

L’Automòbil Club Andorra (ACA) ha ampliat els cursos de conducció sobre neu i gel, amb la incorporació d’una nova formació. L’objectiu, tal com ha explicat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació el secretari general de l’ACA, Toni Sasplugas, és “impulsar la formació de bons conductors” per tal de “millorar les capacitats que té la gent per conduir sobre neu i gel”. Des de l’ACA han destacat la necessitat que tots els conductors del país que, molt probablement al llarg de l’hivern han de conduir més d’un dia sobre neu o gel, es formin en aquesta matèria. Enguany, a banda dels cursos bàsics i avançats, s’ha incorporat una formació mixta que combina la vessant pedagògica i la lúdica, ja que posa a prova als conductors en situacions extremes.

L’ACA ha donat a conèixer aquest dimecres les novetats de la seva Escola de conducció sobre neu de cara a aquesta temporada, que tot just comença el 21 de desembre. Sasplugas ha destacat que les formacions, que es realitzen al Circuit Andorra-Pas de la Casa, van començar fa quatre anys i que cada temporada s’han anat ampliant.

Així doncs, ha posat de manifest que ja s’ofereixen des de cursos inicials fins a d’altres més avançats on la part lúdica hi juga un paper més important. Pel que fa a les edats, ha destacat que s’ofereixen formacions a tots els conductors, des dels nois i noies que es treuen el permís J, «a qui també remarquem molt els conceptes de seguretat viària», fins a conductors adults que «tenen por a conduir en aquestes condicions, però que ho han d’acabar fent».

La majoria de cursos són per a una o dues persones, duren entre una hora i mitja i dues hores i permeten als alumnes sortir com a mínim preparats per fer desplaçaments «bàsics», com ara «anar de casa a la feina amb seguretat quan hi ha neu o gel a la calçada», tal com ha explicat un dels monitors, Marcel Besolí.

Per als que els agraden les emocions fortes, i també per fer viable el circuit, des de l’ACA s’han anat implementant noves formacions més avançades. Així doncs, a banda d’oferir cursos de conducció més esportiva o, fins i tot, «duels» sobre la neu, amb una vessant més lúdica, enguany s’ha posat en marxa el ‘Contact 2’, que és una evolució dels cursos bàsics.

Així doncs, s’ofereix als conductors que ja tenen un cert nivell de conducció sobre neu i gel la possibilitat de recrear «situacions més extremes», en paraules d’un altre dels monitors, Àlex Bercianos. Així doncs, «si a la carretera et pots trobar un nen, aquí simulem que surt un nen, per tal que quan passi de veritat ja sàpigues com has de reaccionar».

En aquest sentit, des de l’ACA han volgut fer una crida a tots els conductors del país per tal que realitzin aquests tipus de cursos, amb l’objectiu d’aconseguir una «major seguretat» en aquells casos en què la circulació és més complicada. A banda, durant aquest mes de desembre, també s’oferirà als cursos per als més joves la possibilitat de provar un projecte desenvolupat per Ford, on es pot experimentar el perill de conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

Sasplugas també ha aprofitat aquesta presentació per donar a conèixer que aquest divendres ja s’inicia la temporada al circuit en relació a les activitats per a marques d’automòbil i que, a partir d’aquí, «ja s’encadenaran les competicions, com l’Andros o les G-Series, fins a finals de març».

(Text i foto: ANA)