L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Pallars Jussà han signat un conveni per a millorar la gestió del sanejament de la comarca. Amb l’acord subscrit, es determina la cessió de l’explotació d’un total d’onze depuradores al Consell i l’assumpció del finançament, per part de l’ACA, per a la gestió dels sistemes de sanejament del Pallars Jussà. En aquest sentit, està previst que el traspàs de les depuradores sigui plenament operatiu a l’octubre, un cop feta la subrogació del contracte d’explotació, segons han acordat  ambdues administracions actuants.
L’acord s’aplicarà en els sistemes de sanejament següents: Espui (municipi de la Torre de Cabdella), Figuerola d’Orcau (terme municipal d’Isona i Conca Dellà), la Guàrdia de Tremp (municipi de Castell de Mur), Isona (terme municipal d’ Isona i Conca Dellà), Les Esglésies (T.M. Sarroca de Bellera), Llimiana, Pobla de Segur,  Pobleta de Bellveí (T.M. Torre de Cabdella), Salàs de Pallars, Senterada, Xerallo (T.M. Sarroca de Bellera) al Consell Comarcal del Pallars Jussà.
El conveni també inclou la transferència dels costos d’explotació dels sistemes de Tremp i Vilamitjana de Tremp, actualment gestionats per l’Ajuntament de Tremp, amb l’objectiu de què el Consell Comarcal pugui assumir també la seva gestió. D’aquesta manera, el consell passarà a ser, amb la signatura d’aquest conveni l’administració competent en tots els sistemes de sanejament de la comarca.
Sanejament a Catalunya
Actualment, les 517 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97% de la població catalana. Pel que fa al Pallars Jussà, la comarca compta amb 12 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 75% de la seva població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada