abelia

L’abèlia és un arbust de mida mitjana que es cobreix a la primavera d’infinitat de flors blanques molt perfumades en forma de trompeta. 

Es tracta d’un arbust del qual existeixen moltes espècies diferents, com per exemple l’Abelia bloosom, o l’Abelia grandiflora, però les condicions i els consells per al seu conreu són comuns en totes elles.

L’origen del seu nom és en honor a un físic britànic, el Dr. Christian Abel, però curiosament la varietat grandiflora, la més coneguda, és un híbrid obtingut per un altre científic anomenat Edward Goucher.

Les abèlies prefereixen sòls sorrencs i lleugerament àcids, per això si la barreja conté una mica de terra de bruc juntament amb una terra sana de jardí i una porció de sorra, això ajudarà molt a fer que l’exemplar creixi ràpid i sa. Són sensibles al fred, però en regions que siguin de clima temperat sobreviuen sense problemes.

És convenient que col·loqueu la planta en un lloc assolellat i que li afegiu fertilitzant abans i després de la floració. Els regs han de ser abundosos, especialment a l’estiu; a més, en aquesta època heu de vigilar que no apareguin malalties i plagues, com àcars i pulgons.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat