L’ABA manifesta a Espot el seu descontentament amb l’organització del Cos de Bombers

Els representants de l’Associació de Bombers d’Andorra s’han reunit, aquest dilluns, amb el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i li han exposat el seu descontentament amb l’organització del Cos de Bombers. Segons ha informat el president de l’ABA, Joan Torra, s’han queixat pel fet que la direcció sotmetés a votació el projecte de remodelació del cos ‘quan ja ho havien presentat a les associacions i ens havíem mostrat en contra perquè era discriminatori’. A més, també han plantejat al ministre la preocupació per com es gestionen les hores extra, per si es respecten els mínims de les casernes, i d’altres qüestions d’organització que també van consultar a la direcció en una carta enviada el passat 6 de març.

Durant la reunió entre els representants de l’ABA i el ministre, els Bombers han tornat a recordar la necessitat d’un reglament de seguretat contra incendis, però segons ha informat Torra, ‘costarà tirar-ho endavant’.

D’altra banda, des de l’ABA s’ha plantejat al ministre la preocupació per l’organització del Cos de Bombers, i alguns problemes amb la direcció. El president de l’ABA, Joan Torra, ha explicat que quan la direcció els va presentar la proposta de remodelació del cos ‘ja vam dir que no perquè era discriminatori, i tot i així, a la tarda el van sotmetre a votació’. Segons Torra aquest és un comportament ‘que ens desacredita’, i per això ho han exposat al ministre perquè els digui ‘quina funció tenen les associacions’.

A més d’aquest problema amb la direcció, des de l’ABA també s’ha mostrat la preocupació per altres qüestions d’organització del cos, sobretot per la distribució de les hores extra. De fet, aquests punts també els han exposat des de l’associació a la direcció mitjançant una carta, on es demana sobre el criteri dels cap de guàrdia per a la mobilitat dels efectius, si tenen un criteri ‘o cadascú utilitza el seu’.

L’ABA també pregunta si s’han modificat els mínims acordats per als efectius de les casernes, perquè els han vist reduïts, i reclamen també el llistat que van demanar de repartició de les hores extra. A més, pregunten quins seran els criteris a l’hora de gestionar les hores extra, perquè dubten si són per persona o si les poden acumular d’altres companys.

A més, tal com ha informat Joan Torra, també demanen saber quins criteris se segueixen per atorgar cursos de formació, ja que opina que sempre els adjudiquen als mateixos.

Segons Torra, aquests arguments han sorprès al ministre d’Interior, que els ha dit que en parlarà amb la direcció i els ha emplaçat a una futura reunió entre la direcció, les dues associacions i el ministre, per aclarir aquestes qüestions, en unes dues setmanes.

TOTES LES NOTÍCIES