L’ABA finançarà una tercera part del pressupost de la Fundació Privada Tutelar amb 50.000€ anuals

L’Associació de Bancs Andorrans (ABA) aportarà 50.000 euros anuals a la Fundació Privada Tutelar (FPT) per donar compliment a la part que fins ara subvencionava BPA. Aquest dimecres al matí s’ha signat un conveni entre les dues parts que suposarà el finançament de la tercera part del pressupost -150.000 euros- perquè la fundació segueixi donant assistència i protecció a les persones més vulnerables de la societat. El president de la FPT, Joan Carles Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet amb aquest acord que espera que perduri en el temps perquè cada vegada hi ha més gent tutelada. Per la seva banda, la directora de l’ABA, Esther Puigcercós, s’ha compromès amb la causa perquè considera que la tasca de la fundació és bàsica per a un estat del benestar.

La Fundació Privada Tutelar (FPT) i l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) han signat un acord de col·laboració pel qual la fundació rebrà 50.000 euros anuals que suposen la tercera part del seu pressupost, el qual completen el Govern i comuns a parts iguals. El president de la FPT, Joan Carles Rodríguez, ha explicat que aquest conveni s’ha signat a causa de l’afer BPA, entitat encarregada de finançar aquesta part i que ha complit durant tot el 2015 amb els seus compromisos. En aquest sentit, Rodríguez ha explicat que van considerar més adient demanar el suport de l’associació de bancs que el d’una altra entitat bancària, i s’ha mostrat molt agraït amb l’ABA perquè “vam tenir una resposta immediata”.

Per la seva banda, la directora de l’ABA, Esther Puigcercós, considera necessari garantir la continuïtat de l’entitat tutelar perquè “fan una feina bàsica per a l’estat del benestar”. Es tracta d’una col·laboració que es preveu que perduri en el temps, emmarcada en la voluntat de l’ABA d’afavorir i garantir el desenvolupament de la tasca de la FPT al Principat.

Actualment, la fundació tutela 29 persones amb l’objectiu de donar-los caliu familiar i una major qualitat de vida que va més enllà del servei que els ofereixen a les escoles. Segons Rodríguez, el número de tutelats va en augment i és possible que a llarg termini s’hagi d’augmentar també el pressupost de 150.000 euros, tot i que reconeix que actualment és una xifra suficient.

Text i foto:ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.