L’ABA diu ara que no dóna suport a la remodelació del cos perquè dubta de la seva legalitat

L’Associació de Bombers d’Andorra s’ha posicionat, aquest diumenge, en contra de l’acord per a la remodelació del cos de Bombers que amplia les hores ordinàries a 2.000 a l’any. Després d’haver-se mostrat favorables a la remodelació el passat divendres, aquest diumenge han fet públic que dubten de l’adequació legal del projecte i que després d’haver demanat ‘en reiterades ocasions’ l’informe jurídic que no se’ls ha facilitat, ‘ens veiem en l’obligació de no donar suport a l’acord’.

El projecte de remodelació del cos de Bombers que ha presentat la direcció aquesta setmana preveu, entre d’altres qüestions, l’increment de les hores ordinàries de 1.780 a 2.000, a més de proposar que es retribueixi els membres de les diferents àrees, les especificitats i les responsabilitats.

La direcció va presentar aquest projecte als bombers i el va tractar en diverses reunions amb el sindicats A118 i ABA, i des d’aquest dijous els membres del cos han pogut votar si estan d’acord o no amb el projecte.

Aquest divendres, els dos sindicats es van mostrar favorables a aquest projecte tot i que van reivindicar la llei de Bombers que es reclama des de fa anys.

Aquest diumenge, però, l’Associació de Bombers d’Andorra ha informat que ‘ens veiem en l’obligació de no donar suport a l’acord’. Han fet aquest anunci argumentant que dubten de l’adequació legal de l’aplicació del projecte, i que ‘hem demanat en reiterades ocasions l’informe que valida l’aplicació de les 2.000 hores anyals per a tots els bomber i no se’ns ha facilitat’.

L’Associació de Bombers es va mostrar primer favorable al projecte però finalment considera imprescindible saber que és legal regular aquest increment d’hores amb aquest projecte sense haver d’establir-ho per llei, i per això demanen els documents que ho acrediten. A més, des de l’ABA també destaquen que ‘no se’ns dóna garantia del consens de la direcció de Bombers i de la direcció de la Funció Pública’.

Per tot això, en un comunicat de premsa l’ABA demana transparència i ‘es reserva el dret de demanar responsabilitats en tots aquest moviments i conflictes generats’. I així es fa referència a les discrepàncies que des de l’ABA han detectat que s’han produït entre bombers, ja que tot i que és un projecte que estableix retribucions per a la majoria de membres del cos, n’hi ha d’altres que veurien incrementades les seves hores de treball ordinàries però no percebrien un increment salarial.

Aquest comunicat de l’ABA, però, arriba quan ja s’han iniciat les votacions i un gran nombre de membres del cos han exercit el seu dret. Tot i això, les votacions s’allargaran durant aquest dilluns que serà quan la direcció dirà quin ha estat el resultat. Tal com es va trametre als bombers, la direcció ‘actuarà en conseqüència amb el resultat, i si la majoria de vots són ‘sí’ continuarà amb el procés d’aprovació del projecte, però si la majoria de vots són ‘no’, no se sotmetrà al Govern l’aprovació del text.

 

Modificacions que preveu el projecte

El projecte preveu l’increment de les hores ordinàries que fan els bombers passant de 1.780 a 2.000 sense retribució. A més, es proposa que les hores extres es cobrin amb un increment del 35% respecte a les ordinàries, que fins ara no es feia, i que aquestes només es facin en cas que hi hagi imprevistos. També es preveu retribuir els membres d’àrees, les especificitats i les responsabilitats. Els torns passarien a ser de tres dies de festa després de cada guàrdia de 24 hores del 15 de maig al 15 d’octubre i quatre dies de festa després de cada torn de 24 hores durant la resta de l’any. A més, en comptes de fer dues quinzenes de recuperació i dues de vacances els bombers tindrien 35 dies naturals de vacances.

1 comentari

  1. Com un col.lectiu tan sindical com el dels bombers poden aceptar un increment ilegal en les hores anuals de feina?? Afortunadament sembla que han despertat ……

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES