La xocolata, un plaer energètic i nutritiu

La xocolata és un aliment que es consumeix no tan sols per ser una bona font d’energia, pel contingut en fibra i en hidrats de carboni, sinó per seu una font de plaer gustatiu.

En els darrers anys, la xocolata ha estat estigmatizada, en el sentit de ser considerat un aliment poc recomanable per la salut atès la gran quantitat de calories que aporta.

Però en els últims anys, aquesta tendència ha revertit i, tot i que a l’hora de consumir-lo s’ha de tenir molt en compte el factor calòric, també han sortit a la llum diversos articles científics que lloen el seu consum, sempre des de la moderació.

En aquest sentit, cal fer especial menció als beneficis de la xocolata negra o amb un alt percentatge de cacau. Diversos estudis demostren que el consum de xocolata negra redueix de manera significativa el colesterol.

A més a més, la xocolata conté un cert tipus d’antioxidant, els polifenols. Aquests també són característics de l’oli d’oliva extra verge i del vi negre, tot i que els trobem en menor concentració en aquests dos últims productes.

Recordem que els antioxidants tenen un efecte de combatre els radicals lliures i, consegüentment, els efectes derivats de l’envelliment.

El que no podem negar és que la xocolata és un aliment molt energètic i en el seu consum hem de tenir en compte quantes calories gastem diàriament i què ingerim per tal que no es produeixin desequilibris.

En qualsevol cas, la xocolata negra, amb més contingut en cacau i menys greix i menys sucrets afegits, és el més recomanable nutricionalment parlant i conté menys calories, per exemple, que la xocolata blanca o la xocolata amb llet.

En una dieta equilibrada, una quantitat màxima de consum de xocolata estaria sobre els 20 grams, millor si és xocolata negra. Cal tenir en compte que per 100 grams de xocolata, les calories aportades estan sobre les 500.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES