La XIV Olímpiada matemàtica ja està en marxa (Vídeo)

A les 10 hores d’aquest dilluns els 61 alumnes provinents de diferents punts de l’Estat espanyol, el Marroc i Andorra, han començat les proves de la XXIV Olimpíada matemàtica. A les 12.30 hores, abans de continuar les activitats a Naturlàndia, han fet una pausa per assistir a l’acte oficial d’inauguració que s’ha celebrat al vestíbul del Centre de Congressos Lauredià.

Són un total de 61 alumnes, tres de cada comunitat autònoma, a excepció d’Andalusia que en porta sis, i de Melilla i País Basc que en porten dos. També hi ha cinc d’Andorra i un del Marroc.

És la final de la XXIV Olimpíada matemàtica que per segona vegada s’organitza a Andorra, tot i que la primera va ser fa vint anys.

Aquest migdia s’ha fet l’acte inaugural al vestíbul del Centre de Congressos Lauredià, tot i que els joves, que van arribar diumenge i es van instal·lar a l’Alberg la Comella, ja s’havien sotmès a les 10 hores a la prova inicial.

L’acte ha constat en uns parlaments de la consellera d’Educació de l’Ambaixada espanyola, Maria Soledad Salafranca; de la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil; de la directora de Sistemes Educatius i Relacions Internacional, Anna Zamora; i del rector de la Universitat d’Andorra, Daniel Bastida.

Salafranca ha mostrat la satisfacció per l’organització i el programa de l’esdeveniment, amb un ampli ventall d’activitats que inclouen sortides a Naturlàndia, amb una prova d’orientació per equips, hi haurà problemes matemàtics, proves al parc natural del Comapedrosa, un fractal gegant a la plaça de les Fontetes, visites a museus, a la natura, xerrades i també jocs matemàtics, patinatge al Palau de Gel i relaxació a Caldea.

Montserrat Gil ha subratllat el valor afegit que representa per la parròquia una esdeveniment d’aquestes característiques.

Els joves, acompanyats de 23 professors, estaran realitzant les proves fins el dia 27, data en què els seran lliurats els premis en un acte al Consell General. L’esdeveniment compta amb el patrocini de Morabanc.