La xifra de vehicles que entren al país baixa un 2,3%

Durant el mes de març, han entrat al país 345.728 vehicles. La tendència mensual i interanual se situen en un -1,0% i un -2,3% respectivament. Tot i que ambdues tendències continuen negatives, les entrades de març retallen significativament els diferencials que van registrar el febrer (-3,4% i -8,7% respectivament).

En termes interanuals, es continuen observant tendències divergents en funció de la procedència dels vehicles. Així, l’entrada per la frontera francoandorrana continua evolucionant a l’alça (+1,9%), mentre que la hispanoandorrana es manté a la baixa (-2,0%).

El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de març ha estat de 345.728. Les tendències continuen negatives; la mensual un -1,0% i la interanual un -2,3%. No obstant, totes dues es moderen significativament respecte a les registrades el febrer (-3,4% i -8,7% respectivament).

Com ha estat succeint durant els darrers mesos, l’entrada de vehicles per la frontera francoandorrana manté una evolució positiva en termes interanuals (+1,9%). Cal apuntar, però, que aquest diferencial s’ha reduït significativament respecte al registrat els mesos precedents (+6,7% el febrer, +7,3% el gener). Per contra, la frontera hispanoandorrana es manté en registres negatius; un -2,0% durant el març.

Aquest diferencial és sensiblement inferior al que van registrar el febrer (-3,0%) i el gener (-2,8%). En termes globals i per tipologia de vehicle, un 97% de les entrades corresponen a turismes, i el 3% restant a vehicles pesants. En ambdós casos, tant la tendència mensual com la interanual registren variacions negatives. En particular, la interanual de vehicles pesants que se situa en un -9,2%. La de turismes registra un -2,0% interanual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.