La Xarxa Vives d’Universitats, de la qual forma part la Universitat d’Andorra, ha emès un comunicat sobre el Tractament Integrat de Llengües (TIL) de les Illes Balears, mitjançant el qual dóna suport a la Universitat de les Illes Balears i es reitera el compromís dels rectors de les diferents universitats amb la llengua catalana. Igualment, s’insta el govern Balear a presentar estudis sobre la millora dels objectius educatius que aportaria el TIL.

El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats, formada per 21 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya, s’adhereix al comunicat emès per la Universitat de les Illes Balears sobre el sistema de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Ho fa mitjançant un comunicat en el que els rectors de les universitats membres ‘reiteren el compromís amb la llengua catalana i insten al govern Balear a recollir l’oferiment de la Universitat de les Illes Balears, d’aportar els estudis necessaris que milloren els objectius educatius i en especial, els relacionats amb el coneixement de les llengües’.

En el text, s’afirma que el model actual d’atenció a les llengües als centres educatius de les Balears té un ‘ampli consens entre la societat i la comunitat educativa, fruit de l’experiència i els bons resultats’ i que els escolars acaben l’educació obligatòria ‘amb el domini de les dues llengües oficials’. Per contra, el TIL no té aquest consens, i això pot ser un ‘entrebanc que pot limitar l’èxit de qualsevol reforma educativa’. De la mateixa manera, les universitats defensen que ‘la millora de les capacitats lingüístiques dels alumnes és compatible amb la plena normalització de la llengua catalana’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada