eurosEls lots d’euros andorrans de col·leccionista pendents de distribuir es destinaran a l’estranger a través de la xarxa de distribució que ja està en marxa, segons ha anunciat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i que aquest dimecres ha comparegut com a portaveu del Govern. “El traspàs del servei d’emissions ja està iniciat, i els treballs per dissenyar els mecanismes de distribució, també”, ha explicat. Saboya s’ha mostrat confiat que la valoració de les autoritats europees serà positiva respecte a l’actuació del Govern d’Andorra i es podrà fer la distribució internacional de forma adequada. “Quan el servei d’emissions estigui definitivament traspassat es posarà en marxa el mecanisme de circulació”, ha afegit.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha anunciat que el traspàs del servei d’emissions per a la comercialització dels euros andorrans a l’estranger ja està iniciada, i que “l’ens encarregat d’aquesta funció ja està en mesura de poder-ho fer i la distribució internacional es farà de forma adequada”. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat que la valoració de les autoritats europees sigui positiva respecte a l’actuació de l’Executiu.

Tanmateix, Saboya ha matisat que “quan el servei d’emissions estigui definitivament traspassat entrarà en funcionament el mecanisme de circulació i la posada en marxa de les monedes, durant l’any 2015”.

Pel que fa als neguits dels numismàtics internacionals quant a la manera de dur a terme la distribució d’euros andorrans, Saboya ha insistit que el Govern ha procedit de forma adequada, precisament per evitar l’especulació i assegurar un estoig a preu facial per a tots els andorrans i residents.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada