La World Robotic Olympiad (WRO), l’olimpíada mundial de robòtica, ha viscut aquest migdia al centre Professional d’Aixovall la seva segona edició amb la participació d’un total de vuit equips. L’equip guanyador s’ha classificat per la següent fase de la competició que es disputarà a Logronyo (Espanya), mentre que la final mundial tindrà lloc a l’Índia. Aquesta prova ha comptat amb vuit equips participants que havien quedat classificats d’un total de 54. Les dues categories en què han participat els joves són ‘Elementary’, per a joves entre 7 i 12 anys, i ‘Junior High’, per a estudiants entre 13 i 15 anys. Els robots que han presentat els alumnes tenien la missió de recollir residus i traslladar-los a les àrees de recollida i tractament. La dificultat afegida és que el robot havia d’identificar el tipus de residu, i poder dipositar-lo als contenidors adients.

Els joves inclosos en les dues categories havien de dirigir els robots en un circuit i col·locar les peces en un punts que representaven la brossa. Aquesta activitat del la World Robotic Olympiad (WRO), proposa als joves reptes a través de la construcció i programació d’un robot. Des de la primera edició ja són diferents els centres escolars que hi participen i imparteixen classes d’electrònica i robòtica.

El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha fet entrega dels premis d’aquesta edició als diferents grups participants i als guanyadors. A la categoria ‘Elementary’ ha guanyat l’equip ‘Recrobot’ amb 45 punts, amb segons posició ‘Telrobot’ i ‘Robotic Master’ tercers amb 20 punts; amb la categoria ‘Junior High’, en primera posició ha quedat ‘Mechanic Bulls’ amb 20 punts, ‘Preankiller’ en segona posició, ‘SkyJacked’ amb 5 punts i quarts ‘Ghosty red’.

Organitzada per AndoRobots, on hi participen el Centre de Tractament de Residus, SA (CTRASA), Pirinenca de Serveis, L’Home del Sac i Reciclatges Feper.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada