La Vuelta s’acomiada amb una gran resposta de públic i ja amb la vista posada a la propera edició

La  quarta etapa de la Vuelta a Espanya ha sortit aquest dimarts al migdia des del carrer dels Veedors d’Escaldes-Engordany, direcció Tarragona. Sota una gran afluència de públic, molt turista però també gent del país, els ídols del ciclisme (amb Alberto Contador i Chris Froome, l’actual líder, al davant de tot), han recorregut els carrers del país fins la frontera, fet que ha causat talls durant tot el trajecte.

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp ha destacat “l’afluència massiva” de públic a la cursa durant els dos dies i s’ha mostrat molt satisfet amb l’etapa d’aquest dilluns, amb final al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella, “molt millor del que ens pensàvem”, amb “emoció fins al final”. Camp s’ha mostrat confiat que a finals d’any es pugui tancar un acord amb els organitzadors de la prova per tornar a portar-la l’any vinent.

Després de fer nit al Principat, i havent descansat de l’etapa de dilluns, entre Prades de Conflent i Andorra la Vella (prèviament havent coronat els ports de la Rabassa i la Comella), els ciclistes de la Vuelta han sortit aquest dimarts al migdia d’Escaldes-Engordany, en l’etapa 4. Concretament des del carrer dels Veedors, per enllaçar amb el de la Unió fins la carretera de l’Obac i seguir fins la frontera hispanoandorrana direcció Tarragona, on finalitza aquesta quarta etapa de la cursa. Ho han fet sota un nombrós públic que s’ha aplegat a la zona per veure als seus ídols ciclistes, molt turista però també molta gent del país amant d’aquest esport. Alberto Contador i Chris Froome (l’actual líder de la Vuelta), han estat dels més aclamats, i de fet han encapçalat tots dos la sortida de l’etapa, la qual ha estat neutralitzada fins la frontera.

El cap de Govern, Toni Martí, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, han estat els encarregats de fer el tall oficial de la cinta, minuts abans de la sortida. Ja quan els ciclistes pedalaven per Andorra, Camp ha fet una valoració molt positiva d’aquests dos dies d’ambient ciclista al país, amb una “afluència massiva” de públic pels voltants del recorregut i també a la sortida d’aquest dimarts. El fet que la Vuelta vingui a Andorra a l’agost, “un fet excepcional” ja que per temes de recorregut acostuma a fer-ho ja al setembre, ha contribuït a que les dues etapes hagin tingut més públic que altres anys, ha destacat el ministre.

Així mateix, i en relació a l’etapa de dilluns amb final al carrer Prat de la Creu, l’ha definida com “espectacular” i “millor del que ens pensàvem”, per l’emoció i perquè els aspirants a guanyar la Vuelta van participar als esprints finals per guanyar l’etapa.

Camp ha indicat que ja negocien per l’any vinent i s’ha mostrat confiat que la Vuelta tornarà el 2018. No hi ha res tancat perquè encara s’està definint el recorregut, però confia poder anunciar, a finals d’any principi del vinent, que així serà.

L’arribada de la Vuelta o del Tour de França (amb qui també es negocia), són clars exemples de l’aposta del país per la bicicleta, juntament amb proves cicloturistes que “s’estan consolidant”, com la Purito Andorra i la Volta als Ports. “Ara el repte és donar a conèixer cada vegada més lluny que som un país per a cicloturistes”, ha plantejat el ministre, que també ha reconegut que tenen molta competència amb destins espanyols i francesos.

A diferència de la jornada viscuda dilluns, el pas de la Vuelta no ha afectat de manera important les carreteres del país. Únicament s’ha registrat trànsit dens a diversos punts entre Sant Julià i la frontera a partir de les 13 hores, ha informat Mobilitat.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES