La voluntat de Saetde i Ensisa és mantenir el forfet conjunt quan es liquidi Nevasa

El  cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha explicat aquest dimarts que la voluntat majoritària manifestada aquest dilluns a la reunió de Neus del Valira SA (Nevasa), la societat que gestiona Grandvalira, és intentar que no desaparegui la marca i que se segueixi comercialitzant el forfet conjunt una vegada hagin transcorregut els dos anys que durarà el procés de dissolució. “S’intentarà que aquest procés de liquidació de Nevasa sigui el menys traumàtic possible i els sectors que depenen de l’esquí pateixin conseqüències mínimes”, ha assegurat Torres, i ha afegit que el soci majoritari de Saetde, la família Viladomat, en cap moment es va posicionar en contra del forfet conjunt “tot el contrari”. Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha indicat que es començarà a treballar en la construcció de la plataforma “tan bon punt tinguin les autoritzacions”, i que si no s’arriba a fer, “la Copa del Món es disputaria a la pista de l’Àliga, però segurament seria l’última que organitzaríem”.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha assegurat aquest dimarts, a la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, extreure una lectura positiva de la reunió de Neus del Valira SA (Nevasa) celebrada aquest passat dilluns, en la qual es va decidir iniciar el procediment oficial per dissoldre la societat. Segons Torres, el procés de dissolució, que durarà dos anys, es farà de manera “ordenada i pactada” per tal que Nevasa “es vagi diluint i Ensisa i Saetde agafin força”.

El cònsol ha assegurat que durant aquests dos anys de negociació es mantindrà la marca Grandvalira, així com el forfet conjunt, i es treballarà perquè transcorregut aquest període es puguin mantenir ambdós elements. “Tenim dos anys de recorregut per veure si som capaços de mantenir aquesta marca potent o com a mínim comercialitzar el forfet conjunt”, ha indicat.

Segons ha explicat Torres aquesta és la voluntat majoritària manifestada durant la reunió celebrada aquest passat dilluns en la que hi estan d’acord totes les parts, fins i tot el soci majoritari de Saetde, la família Viladomat. “En cap moment es va posicionar en contra del forfet conjunt, tot el contari”, ha afirmat el cònsol major d’Encamp.

El manteniment de la marca Grandvalira i la possibilitat de comercialitzar el forfet conjunt, tot i que amb un preu més elevat que l’actual, té l’objectiu que la dissolució de Nevasa “sigui el menys traumàtica possible i tingui conseqüències mínimes pels sectors que depenen de l’esquí”, segons ha manifestat Torres. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, també s’ha expressat en aquesta línia: “Després d’aquest període poden sortir uns altres acords que no siguin la dissolució total”.

Mandicó adverteix de les conseqüències de no fer la plataforma a Soldeu

Pel que fa l’inici de les obres per a la construcció del projecte de plataforma a Soldeu, Josep Mandicó ha declarat que es començarà a treballar quan es tinguin les autoritzacions “indiferentment que algú presenti un recurs sobre la declaració d’interès nacional”. El cònsol major de Canillo ha afegit que si s’endarrereix més aquesta obra “arribarà un moment que materialment no serà possible fer-la”.

Mandicó ha reiterat que si no es fa la plataforma a Soldeu, que és la que possibilitaria utilitzar la pista de l’Avet, hi ha la possibilitat de disputar les finals de la Copa del Món d’esquí íntegrament a la pista de l’Àliga “però llavors segurament seria la última que faríem perquè les finals del torneig s’han de fer amb el màxim de condicions possibles”, ha assegurat. Mandicó creu si no s’ha de mantenir “la serietat que fins ara hem mostrat amb el que li hem dit a la Federació Internacional d’Esquí (FIS), perquè si aquesta vegada no complim és molt probable que sigui més difícil aconseguir copes del món”.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES