La vitamina C, un dels principals components del pebrot

El pebrot és el fruit de la pebrotera, una planta que, igual que la del tomàquet i la de la patata, procedeix d’Amèrica del Sud i que aquí es conrea principalment en zones mediterrànies.

De pebrots, existeixen moltes varietats, tant de forma, com de tamany o de gust. En un principi, aquesta hortalissa és de color verd i va adquirint un to vermellós fins a vermell, a mesura que va madurant. Precisament, a mesura que va prenent el color vermell, el contingut en carotens augmenta.

El pebrot és un dels aliments més rics en vitamina C, però és especialment, el vermell el que més quantitat d’aquest nutrient inclou. Tan sols amb 23 grams de pebrot aconseguim els 30 mil·ligrams diaris que l’Organització Mundial de la Salut recomana d’ingerir. Recordem que la vitamina C és un potent antioxidant i protegeix el nostre sistema immunitari

Els pebrots també destaquen pel contingut en vitamina A i B6. Recordem que la vitamina A es troba, principalment, en els vegetals de color. Intervé en la formació dels pigments visuals i també en la formació i manteniment de les cèl·lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns.

D’entre la composició de nutrients, també hi trobem: hidrats de carboni, fibra, potassi i oli essencial.

Alguna de les qualitats del pebrot són: neutralitza l’acidesa gàstrica; millora les malalties reumàtiques i l’artritis; activa el funcionament del fetge i estimula la gana; suavitza les taques de la pell, si l’apliquem externament.

El pebrot escalivat resulta més digestió que el fregit.

A nivell de components, un 90 % del contingut del pebrot és aigua, la qual cosa li confereix un alt poder diürètic i un baix valor energètic, 30 calories per 100 grams consumits.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció