La Vila Medieval de Sant Julià rep més visitants i fa més negoci que en l’edició anterior (Vídeo)


Satisfacció per part de la corporació i també dels comerciants, per l’augment de visitants que ha tingut la Vila Medieval, i que segons ha explicat la cònsol major, Montserrat Gil, s’ha traduït en un major negoci. En aquesta ocasió, la Vila ha comptat amb una seixantena de parades i 23 restauradors de la parròquia, que han ofert menús medievals.

La Vila Medieval va obrir les portes divendres amb els seus organitzadors mirant el cel. Finalment, el temps ha respectat la fira i ha contribuït a què hagi incrementat l’afluència de públic.

No es pot quantificar, però és molta la gent que aquest cap de setmana ha passejat per la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria. Més que no pas en edicions anteriors. Segons ha manifestat Gil, ‘tothom ens ha dit, i sobretot els firaries que són els que ho han pogut valorar de primera mà, que els visitants han estat molt més, i també els ingressos que han fet han estat més elevats’, per això és d’esperar que la seixantena de comerciants marxin ‘contents’ i vulguin repetir l’experiència l’any vinent.

Aquesta era l’onzena edició d’aquesta fira, cosa que fa pensar que ‘som un referent com a Vila Medieval’, ha declarat la cònsol major laurediana, afegint que ‘fins i tot aquest any ens han dit que era un referent com a segona festa major per la gent que hi ha hagut i els actes que s’han organitzat’.

La parròquia de les fires

Un cop es clausuri la Vila Medieval, cap a les 20 hores, els membres del Comú començaran a preparar la propera fira. La del Roser omplirà novament els carrers de Sant Julià de Lòria el cap de setmana vinent. Aquest ritme de fires és una ‘mostra que Sant Julià és una parròquia activa’, ha dit Gil, que considera que ‘ja som referent’ com a parròquia de fires. La cònsol ha justificat l’organització de les diferents mostres dient que ‘crec que és important que el poble surti al carrer i fer activitats d’aquest tipus’.

TOTES LES NOTÍCIES