La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el cònsol de la Massana, David Baró, han inaugurat aquest vespre a la sala d’actes de l’edifici Els Arcs l’exposició dels joves artistes que han participat en el concurs de la VIII Mostra d’arts plàstiques per a joves, Premi Sergi Mas. La mostra se celebra biennalment i en aquesta edició s’han presentat un total de trenta obres, repartides en diferents modalitats (fotografia, pintura, dibuix, vídeo-art, escultura, aquarel·la i gravat) i corresponents a 27 artistes. Els organitzadors han destacat la gran qualitat dels treballs i el fet que hagi estat un dels anys amb més participació.

D’aquesta manera, en la categoria A, que comprèn les edats de 14 a 17 anys, han estat premiades les obres ‘Submissió’, de Fernando Muñoz; ‘La Primavera’ de Yaxin Zheng i ‘Do not be fooled by the world’, de Carl David Santiago, tots tres amb una beca de 333 euros. Cal destacar que aquesta categoria s’estrenava en aquesta edició i que ha estat la que ha aconseguit més participació. En la categoria B, que va dels 18 a 22 anys, han estat premiades les obres ‘Courage’, de Marcel Llovera, amb una beca de 1.000 euros; ‘L’abraçada’, d’Àstrid Janer, que n’ha rebut 500 i ‘Desarrelats’, de Domènec Montaner, amb 1.000 euros. En la categoria C, que comprèn les edats de 23 a 29 anys, han estat premiades les obres ‘Entre murs’ d’Emma Regada, amb una beca de 1.500 euros; ‘Origen’, d’Irene Clua, que rebrà 500 euros i ‘Nus al ventre’, també de Regada, que rebrà 500 euros. El jurat ha estat presidit per Meritxell Papió, una de les guanyadores de la primera edició del concurs l’any 2003 i ha estat constituït pels assessors artístics Roger Mas i Josep Maria Ubach, i el coordinador de Polítiques de Joventut i Voluntariat, Agustí Pifarré, com a representant del ministeri de Cultura, Joventut i Esports.

Gelabert ha destacat que la novetat d’enguany ha estat la categoria de 14 a 17 anys, que s’ha inclòs ja que no estava recollida en cap altre concurs del país i ha encoratjat els joves artistes a continuar treballant, recordant-los que alguns dels artistes consolidats del panorama actual van prendre en el seu moment part en aquest concurs. Baró, al seu torn, ha fet èmfasi en el “gran èxit de convocatòria” del certamen i considera que serveix per “prendre la temperatura al sector” amb la qual cosa es pot concloure, ha dit, que al país hi ha “un gran nivell artístic”.

Aquesta exposició, amb les obres dels participants, serà itinerant i es podrà veure a totes les parròquies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada