Després de la bona acceptació de l’obra La veritat, que es va estrenar el passat 13 de setembre en el marc de la temporada de l’ENA, ara aquesta producció torna al Teatre de les Fontetes. La veritat, del francès Florian Zeller, traduïda i dirigida per Xavi Fernández, es podrà veure durant tres dies seguits: de divendres, dia 8, a diumenge 10 de març.

Les localitats es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de la Massana i es vendran fins a mateix dia de la representació.

La veritat és una comèdia d’embolic que presenta a dos matrimonis amics que, desdoblant la seva vida, s’han convertit en amants els uns dels altres, sense que ningú conegui la realitat dels enganys. L’obra planteja la conveniència de la veritat quan pot fer mal als altres. Tots quatre personatges són responsables de la situació, alhora que són víctimes d’una infidelitat idèntica a la que protagonitzen.

Amb La veritat es posa en escena una peça moderna que respecta la construcció tradicional del teatre de l’equívoc. La part moderna és el seu llenguatge directe, amb dosis de cinisme, que busca excusar comportaments socialment no acceptats, en benefici de l’egoisme personal.

Florian Zeller, que ha tingut un important èxit a França pel seu estil de comèdia cínica, desenvolupa una trama àcida pensada per fer riure. Un joc intel•ligent que obliga a l’espectador a riure mentre pensa si és realment el més oportú, vistes les circumstàncies. L’obra ha consagrat el seu jove autor com un escriptor de llenguatge viu i modern, que analitza amb precisió, acidesa i sentit de l’humor la condició humana i juga amb tota mena d’equívocs.

Els actors Ramon Ribó, Josep Puy, Irina Robles i Olga Areny són els encarregats de donar vida als protagonistes.

La veritat estarà en cartell els dies 8, 9 ( a les 21.30 h) i 10 de març (a les 18 h) al Teatre de les Fontetes de la Massana.