verdura

La verdura és un important depurador de l’organisme, per l’aportació de vitamines, minerals i fibra i pel fet que conté poques calories i grans quantitats d’aigua. Tots aquests elements contribueixen a l’eliminació de toxines, a la vegada que són imprescindibles per portar una vida sana.

Aquesta setmana ens centrarem en algunes verdures verdes.La mongeta verda és rica en vitamina C, B1, B2 i E. També conté proteïnes i aminoàcids i proporciona pocs hidrats de carboni. A nivell calòric, aporta unes 25 calories per 100 grams consumits.

La bleda conté unes quantitats molt elevada en vitamina C, comparable a la que aporten els cítrics. També inclou en la seva composició vitamines del grup A, B1 i B2, a més de contenir ferro. Per aquest motiu, es tracta d’una verdura aconsellable en casos de petites anèmies. Les bledes també aporten fibra i unes 20 calories per cada 100 grams.

La carxofa destaca per l’aportació de minerals, especialment de ferro i de calci. És una verdura altament depurativa i reconstituent. Pel seu efecte diürètic ajuda a rebaixar els excessos de colesterol en la sang. Aporta unes 35 calories als 100 grams. Els espinacs són especialment rics en àcid fòlic. També contenen vitamina A, calci, fòsfor i ferro. El seu consum està especialment indicat en l’etapa de creixement i també durant l’embaràs. Conté 25 calories als 100 grams.

L’espàrrec conté alts nivells de ferro i de vitamines, del grup A, B1, B2 i C. Destaca per ser una verdura altament diürètica.

El bròquil és una de les verdures més completes. Conté calci, ferro, vitamina C, àcid fòlic i fibra. Tan sols aporta 25 calories als 100 grams, sempre que es consumeixi bullit.
La col és rica en fòsfor, calci, iode i vitamines A, B1 i C. Té propietats antianèmiques, cicatritzants i depuratives, a la vegada que reforça el sistema immunològic. A nivell calòric, per cada 100 grams la col aporta 25 calories.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada