ipcLa variació mensual de l’IPC del mes de novembre del 2013 és del -0,2% (novembre 2012, 0,1%), el que fa que la variació anyal de l’IPC de novembre 2013 se situï al -0,1% (octubre 2013, 0,2%). Així ho ha fet públic aquest dimecres el Departament d’Estadística.

Les dades mostren que mantenen un comportament a l’alça els grups vestit i calçat, i ensenyament. En canvi, mantenen un efecte moderador sobre l’IPC els grups béns i serveis diversos, alimentació, begudes i tabac, mobles, restauració i hoteleria, salut, transport, esbarjo i habitatge.

D’altra banda, al mes de novembre, la diferència entre l’IPC i la inflació subjacent és de -0,7 punts. En aquest sentit, baixen les variacions anuals dels preus dels productes frescos (1,6% en variació anual; -0,4% en variació mensual) i les dels productes petroliers (-4,1% en variació anual; -1,1% en variació mensual).

Pel que fa als països veïns, a Espanya la variació anual de l’IPC de novembre del 2013 és del 0,2% i la mensual del 0,2%. A França la variació interanual se situa al 0,7% i la variació mensual al 0%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada