ipcLa variació anual de l’IPC al mes de setembre és del 0,6%, mentre que a l’agost es va situar en el 0,9%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d’Estadística en un comunicat en què posa de relleu que l’IPC mensual és del 0,1%, l’acumulat del 0,2% i el subjacent, del 0,9%.

La variació mensual del mes de setembre del 2013 és del 0,1% (setembre 2012, 0,4%), el que fa que la variació anyal de l’IPC de setembre 2013 se situï al 0,6% (agost 2013, 0,9%). Els grups que mantenen un comportament a l’alça són ensenyament, salut i vestit i calçat. Els que mantenen un efecte moderador sobre l’IPC són alimentació, begudes i tabac, esbarjo i mobles, hoteleria i restauració, habitatge i transport. Finalment, el grup que manté la mateixa variació és béns i serveis diversos.

D’altra banda, la inflació subjacent es calcula recollint tots els preus de l’IPC a l’excepció dels productes amb preus més volàtils i no estacionals, és a dir, sense tenir en compte ni els productes energètics ni els productes frescos. Al mes de setembre, el diferencial entre l’IPC i la inflació subjacent és de -0,3. En aquest sentit, baixen les variacions anuals dels preus dels productes frescos (2,9% en variació anual; -1,1% en variació mensual) i les dels productes petroliers (-1,7% en variació anual; 1,2% en variació mensual).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada