ipc La variació mensual de l’Índex de Preus al Cconsum (IPC) del mes de gener del 2014 és del -0,1% (gener 2013, -0,1%), el que fa que la variació anyal de l’IPC de gener 2014 se situï al 0% (desembre 2013, 0%). Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d’Estadística.

Les dades mostren que mantenen un comportament a l’alça els grups com el vestit i calçat i l’habitatge, esbarjo, espectacles i cultura i transport. I els grups que mantenen un efecte moderador sobre l’IPC son hoteleria i restauració, ensenyament, alimentació, begudes i tabac, mobles i serveis per a la llar, salut i béns i serveis diversos’.

La inflació subjacent es calcula recollint tots els preus de l’IPC a l’excepció dels productes amb preus més volàtils i no estacionals, és a dir, sense tenir en compte ni els productes energètics ni els productes frescos. Al mes de gener, la diferència entre l’IPC i la inflació subjacent és de -0,3 punts. En aquest sentit, pugen les variacions anuals dels preus dels productes petroliers i els productes frescos es mantenen (2,1% en variació anual, 0,7% en variació mensual).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada