lavansaL’Ajuntament de la Vansa i Fórnols ha renunciat ja, mitjançant un acord de ple, al rescat econòmic que se li va concedir des del Govern central. El pas s’ha fet en considerar que el municipi no necessita cap ajut econòmic. La mesura s’havia sol.licitat al ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques a l’empara del disposat en el títol II del Reial Decret Llei 8/2013.

La concessió del rescat es va fer després que el consistori alturgellenc el sol.licités en pensar que es tractava d’una ajuda més destinada a les corporacions locals. Tanmateix, ara assegura que ja s’han pres les mesures corresponents per incrementar els seus ingressos al llarg d’aquest any i també per implementar “austeritat i contenció en la despesa”.

La Vansa i Fórnols havia demanat un avançament de 35.000 euros a l’Estat, però s’assegura que la renúncia no ha de suposar cap dificultat en la tresoreria per atendre els pagaments ordinaris.

Segons informa el diari Segre, Catalunya és de les poques comunitats autonòmes que no té cap ajuntament al llistat dels 101 que han necessitat un mecanisme de rescat financer per part del Govern Central. La Generalitat s’ha ofert a ajudar La Vansa i liquidar els diners que té pendents de pagament amb el consistori durant el primer trimestre d’aquest exercici econòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada